Mladen Bojinović: U Borcu sam počeo i završavam karijeru

PIŠE: Darko Pašagić
Mladen Bojinović: U Borcu sam počeo i završavam karijeru

Banjaluka - Rukometni klub Borac m:tel na putu ka Ligi šampiona predvodiće proslavljeni srpski reprezentativac Mladen Bojinović te Srđan Trivundža, a sa obojicom je dogovorena jednogodišnja saradnja. Popularni Bakero vratio se u matični klub poslije 21 godinu.

- Ovo je prvi put poslije toliko vremena da sam avgust proveo u rodnom gradu, ali sada je to bilo trenirajući sa klubom u kojem sam počeo karijeru. Prezadovoljan sam što ću u Borcu završiti karijeru. Znam da se sada od nas očekuje plasman u Ligu šampiona i učinićemo sve da to i ostvarimo. Borac mora i treba da bude evropski klub - rekao je Bojinović.

On je naglasio da neće biti problema da se uklopi u ekipu iako sa njom nije odigrao nijednu utakmicu.

- Poznajem skoro sve igrače "crveno-plavih". Sa Ratkom Nikolićem sam praktično odrastao, sa Branislavom Obradovićem sam igrao u Monpeljeu, Trivundžu znam veoma dobro, tako da ću se brzo uklopiti. Uz to, treniram sa ekipom od prvog dana priprema - istakao je iskusni srednji bek.

Iako Banjalučani godinama nisu u vrhu evropskog rukometa, o njima se na Starom kontinentu još priča u superlativima.

- Gdje god sam igrao, znaju za Borac i Banjaluku. U Francuskoj su često znali da me pitaju koliki je to klub kada ima toliko talenata. Borac je bio najveći rasadnik igrača na prostoru bivše Jugoslavije i ponosan sam što ću ponovo obući njegov dres - rekao je Bojinović.

Po njegovim riječima, sve sem plasmana "crveno-plavih" u Ligu šampiona bio bi neuspjeh.

- Domaći teren je naša najveća prednost. Istina, austrijski šampion Alpla Hard ima više iskustva od nas, ali navijači će biti naš osmi igrač. Ovom prilikom ih pozivam da u što većem broju dođu u dvoranu "Borik" kako bi nam pomogli da ostvarimo istorijski uspjeh - plasman u Ligu šampiona. Borac, Banjaluka i Republika Srpska to zaslužuju - dodao je Bojinović.

Na kraju prošle sezone Trivundža je otišao iz kluba, ali se na kraju, ipak, dogovorio o produžetku saradnje.

- Srećan sam što ostajem u Borcu i što poslije dužeg vremena pričamo o plasmanu u Ligu šampiona. Učinićemo sve što je u našoj moći da ispunimo očekivanja ljudi u klubu, sa predsjednikom Radovićem na čelu - rekao je Trivundža.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučana Milan Radović je naglasio da je presrećan što je doveden Bojinović, ali i produžena saradnja sa Trivundžom.

- Sa njima dvojicom smo kompletirali igrački kadar za narednu sezonu. Ekipa sada ima kvalitet da odgovori izazovima koja nas očekuju, a svakako da je kvalifikacioni turnir Lige šampiona najveći od svih. Bojinović i Trivundža bili su izuzetno korektni tokom pregovora i čast nam je što ćemo takva dva igrača imati u našim redovima. Nije tajna da želimo plasman u Ligu šampiona, a ako uspijemo da izborimo nastup u eliti, biće to veliki uspjeh, ne samo za naš klub, već i za Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Pozivam navijače, jer nam je njihova podrška neophodna - rekao je Radović.

Ulaznice

Ulaznice za kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji se u subotu i nedjelju igra u dvorani "Borik", počinju da se prodaju danas i to u banjalučkom hramu sporta i pred Robnom kućom "Boska".

- Cijena ulaznica za jedan dan je pet maraka za obje utakmice. Sve pripreme teku po planu, posao nije lak i radimo dokasno u noć. Dvorana je spremna, postavljena je nova rasvjeta i nema sumnje da ćemo klub, grad i Republiku Srpsku predstaviti na najbolji mogući način - istakao je član UO Banjalučana Savo Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana