Млада атлетичарка Борца поново најбоља на Балкану

Данијел Радујковић
Млада атлетичарка Борца поново најбоља на Балкану

Бањалука - Млада атлетичарка Борца Николија Станивуковић (18) постала је шампион Балкана у седмобоју за старије јуниоре пошто је са 4.747 бодова тријумфовала на такмичењу у румунском Питештију.

Бањалучанки је ово укупно четврто одличје са првенстава Балкана, а већ другу годину заредом враћа се са освојеном златном медаљом са ових такмичења. Прошле године је освојила најсјајније одличје у скоку увис у конкуренцији млађих јуниора у бугарском Силвену. Поред златне медаље, Николија је у Питештију поставила нови јуниорски рекорд БиХ са поменутих 4.747 бодова. Она је чак у четири дисциплине постављала личне рекорде и то на 100 метара са препонама (15,80 секунди, прво мјесто), скоку увис (175 центиметара, прво мјесто), бацању кугле (8,87 метара) и скоку удаљ (5,35 метара). Најбоља је била и у дисциплини 800 метара (2.28,07 минута), а такмичила се и у бацању копља (33,25 метара) и 200 метара (26,85 секунди). Тако је још једном потврдила да је ријеч о једној од најталентованијих и најсвестранијих атлетичарки у БиХ. Треба напоменути да је једина из БиХ која је донијела злато из Румуније.

- За такмичење могу рећи да је било добро организовано, конкуренција је било врло јака и било је неизвјесно до самог краја. Трудила сам се да дам све од себе и борила сам се жестоко. Успјела сам доћи до златне медаље и пресрећна сам - казала је Николија.

Њој сада предстоје припреме за Европско јуниорско првенство које ће се од од 16. до 19. јула одржати у Шведској. Иначе, на првенству у Румунији било је атлетичара из укупно 15 земаља, а поред Станивуковићеве, у Питештију се такмичило још шест атлетичара из Борца. Најближа медаљи била је Стефани Вукајловић, које је била четврта у бацању кладива резултатом 53,06 метара, а одличје је изгубила у посљедњој серији. Добар резултат имао је и Лука Радош, који је на 110 метара са препонама истрчао вријеме од 14,63 секунде, што је рекорд Републике Српске за старије јуниоре. Такође, мало му је фалило да испуни норму за Европско првенство за јуниоре.

БиХ дошла до четири медаље

Поред Николије Станивуковић, атлетичари из БиХ освојили су још три медаље у Питештију. Марко Јовичић са Пала био је други на 800 метара са временом 1:51,44 минута. Исто одличје освојио је Русмир Малкочевић из Тузле на 400 са препонама, гдје је истрчао вријеме од 53,53 секунде. До бронзе је дошао Паљанин Бојан Станишић на 1.500 метара у времену 2.53,59 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана