Mjesto selektora i dalje prazno

Milan Zubović
Mjesto selektora i dalje prazno

Sarajevo - Fudbalska reprezentacija BiH i dalje će biti bez selektora pošto Izvršni odbor FS BiH nije dao povjerenje nijednom od dvojice trenutnih kandidata, Mehi Kodri i Amaru Osimu.

Tri od četiri člana Stručne komisije, Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz i Dušan Bajević, koja je razgovarala sa Kodrom i Osimom, dali su prednost Kodri, dok je preostali član Ivica Osim prednost dao svom sinu Amaru. Inače, popularni Švabo juče nije bio prisutan na sjednici IO, dok je naredna sjednica zakazana za 29. novembar. Član IO FS BiH i predsjednik FS RS Mile Kovačević naglasio je da će nasljednik Mehmeda Baždarevića sigurno biti izabran do početka mini-turneje reprezentacije i očekuje da reprezentacija dobije šefa stručnog štaba do Nove godine.

- Tražimo rješenje koje će biti povoljno, a Kodro i Osim su još u trci - izjavio je Kovačević.

Postoje šanse da FS RS ponovo predloži svog kandidata koji bi ušao u krug sa pomenutom dvojicom nakon što je Slavoljub Muslin odbacio mogućnost da sjedne na klupu BiH jer je rekao da se ne vidi u toj ulozi. FS BiH inkasiraće 340.707 maraka od prijateljskih mečeva sa SAD i Meksikom koji će biti igrani krajem januara sljedeće godine. Prvi susret BiH će odigrati 28. januara u Los Anđelesu protiv SAD, a FS BiH će za odigravanje utakmice dobiti 80.000 dolara (133.038 maraka), te 40.000 dolara (66.505 maraka) kao naknadu za avionske karte. Tri dana kasnije biće igran meč sa Meksikom u San Antoniju, a savezu će pripasti 100.000 dolara (166.233 marke), s tim da će biti plaćeno 15.000 dolara kao provizija organizatoru meča. Samim tim, prihod od dvije utakmice biće 205.000 dolara, odnosno 340.707 maraka, ne uključujući prodaju TV i internet prava.

Posjeta Čeferina

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin potvrdio je prvu zvaničnu posjetu FS BiH za 29. novembar. Na svečanoj večeri upriličenoj istog dana za predsjednika UEFA i njegove najbliže saradnike biće prisutni i čelnici nacionalnih asocijacija iz regije (Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije). Drugog dana posjete Čeferin će obići sjedište FS BiH, a nakon toga planiran je prijem u Predsjedništvu BiH i Savjetu ministara BiH. Poslije toga će delegacija UEFA otputovati u Moskvu na žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana