Мјесто селектора и даље празно

Милан Зубовић
Мјесто селектора и даље празно

Сарајево - Фудбалска репрезентација БиХ и даље ће бити без селектора пошто Извршни одбор ФС БиХ није дао повјерење ниједном од двојице тренутних кандидата, Мехи Кодри и Амару Осиму.

Три од четири члана Стручне комисије, Звјездан Мисимовић, Сеад Кајтаз и Душан Бајевић, која је разговарала са Кодром и Осимом, дали су предност Кодри, док је преостали члан Ивица Осим предност дао свом сину Амару. Иначе, популарни Швабо јуче није био присутан на сједници ИО, док је наредна сједница заказана за 29. новембар. Члан ИО ФС БиХ и предсједник ФС РС Миле Ковачевић нагласио је да ће насљедник Мехмеда Баждаревића сигурно бити изабран до почетка мини-турнеје репрезентације и очекује да репрезентација добије шефа стручног штаба до Нове године.

- Тражимо рјешење које ће бити повољно, а Кодро и Осим су још у трци - изјавио је Ковачевић.

Постоје шансе да ФС РС поново предложи свог кандидата који би ушао у круг са поменутом двојицом након што је Славољуб Муслин одбацио могућност да сједне на клупу БиХ јер је рекао да се не види у тој улози. ФС БиХ инкасираће 340.707 марака од пријатељских мечева са САД и Мексиком који ће бити играни крајем јануара сљедеће године. Први сусрет БиХ ће одиграти 28. јануара у Лос Анђелесу против САД, а ФС БиХ ће за одигравање утакмице добити 80.000 долара (133.038 марака), те 40.000 долара (66.505 марака) као накнаду за авионске карте. Три дана касније биће игран меч са Мексиком у Сан Антонију, а савезу ће припасти 100.000 долара (166.233 марке), с тим да ће бити плаћено 15.000 долара као провизија организатору меча. Самим тим, приход од двије утакмице биће 205.000 долара, односно 340.707 марака, не укључујући продају ТВ и интернет права.

Посјета Чеферина

Предсједник Европске фудбалске асоцијације (УЕФА) Александер Чеферин потврдио је прву званичну посјету ФС БиХ за 29. новембар. На свечаној вечери уприличеној истог дана за предсједника УЕФА и његове најближе сараднике биће присутни и челници националних асоцијација из регије (Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније и Македоније). Другог дана посјете Чеферин ће обићи сједиште ФС БиХ, а након тога планиран је пријем у Предсједништву БиХ и Савјету министара БиХ. Послије тога ће делегација УЕФА отпутовати у Москву на жријебање група за Свјетско првенство 2018. године у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана