Misli fudbalera Borca usmjerene ka Premijer ligi

Siniša Kotaraš
Misli fudbalera Borca usmjerene ka Premijer ligi

Banjaluka - Fudbaleri Borca okupili su se na Gradskom stadionu i odradili prvi trening na početku priprema za predstojeću sezonu.

Banjalučani su administrativnim putem izbačeni iz Premijer u Prvu ligu Republike Srpske, pa je za šefa stručnog štaba Darka Vojvodića i njegove izabranike jedini cilj povratak u najviši rang. “Crveno-plavi” su među posljednjima od prvoligaša startovali sa radom, ali Vojvodić je istakao da to nije neki problem.

- Opet se uklapamo u onih optimalnih šest nedjelja, koliko je potrebno za kvalitetne pripreme. Istina, više bih volio da smo krenuli prvi, ali ni ovako nije loše - naglasio je Vojvodić.

Strateg Borca predočio je i plan priprema te naglasio da želi što veći broj pripremnih utakmica jer je to najbolji način da se jedna potpuno nova ekipa uigra.

- Prve dvije nedjelje, tokom kojih će biti obavljena sva neophodna testiranja te ljekarski pregledi, radićemo u Banjaluci. Nakon 20. jula planirano je da odemo na Tjentište, a tada bismo već počeli i s odigravanjem pripremnih utakmica. Volio bih da tih mečeva imamo što više da bismo se uigrali. Bilo bi odlično da snage odmjerimo i sa nekim jačim rivalom od nas da bih vidio kako će se ekipa ponašati. U svakom slučaju, minimalno ćemo odigrati nekih pet ili šest susreta - rekao je Vojvodić.

Kada je u pitanju igrački kadar, Vojvodić je naglasio da bi volio da u dresu Borca vidi još nekoliko kvalitetnih fudbalera.

  • U prvih nekoliko dana moramo da dobro vidimo čime raspolažemo i šta nam još treba da bismo zaokružili ekipu za predstojeće prvenstvo. Nije sigurno ni da neko od igrača koji su trenutno sa nama napusti Borac, ali je, bar okvirno, ovo sadašnji igrački kadar. Zadovoljan sa ovim što imam, kao i pojačanjima i, vjerujte, nimalo se ne bih ustručavao da s ovim timom sada zaigram i Premijer ligi. Ali, svakako ćemo nastojati da u narednim danima dovedemo još neko zvučno i kvalitetno ime - zaključio je Vojvodić.

Spisak igrača

Na prozivci Borca bilo je prisutno 26 igrača. To su: golmani: Goran Vukliš, Marko Savatović i Nemanja Trkulja, te igrači: Siniša Dujaković, Danijel Majkić, Bojan Burazor, Aleksandar Radulović, Miloš Žeravica, Miloš Čudić, Đorđe Ćosić, Nikola Mazić, Demir Jakupović, Stefan Dujaković, Vladimir Arsić, Nikola Turanjanin, Milan Šikanjić, Petar Ilić, Marko Kujundžić, Nikola Mojović, Luka Damjanović, Igor Aničić, Saša Kajkut, Vladan Danilović, Nemanja Trivan, Bojan Batar i Ljubiša Reljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana