Mirko Mikić, Trener Borac m:tela: Šviesa rival protiv kojeg imamo šansu

Dušan Repija
Mirko Mikić, Trener Borac m:tela: Šviesa rival protiv kojeg imamo šansu

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela dobro su prošli na žrijebu za osminu finala Čelendž kupa jer će im rival biti litvanska Šviesa.

S obzirom na to da su Banjalučani, koji nisu bili nosioci na žrijebu, mogli dobiti CSM Bukurešt, te ruske klubove Nevu ili Dinamo Viktor, može se reći da su Litvanci rivali po mjeri iako ne treba da se zavaravaju da će biti lako. Rukometaši koji dolaze iz izrazito košarkaške zemlje napravili su odličan rezultat u trećem kolu, jer su na iznenađenje mnogih bez problema izbacili norveški Bodo i poslali poruku svim rivalima da znaju igrati. Svjestan je toga i trener Borca Mirko Mikić, koji je svojevremeno kao reprezentativac BiH igrao protiv reprezentacije Litvanije.

- Koliko sam uspio na brzinu da vidim, radi se o dosta mladoj ekipi koja ima kvalitet čim je dobila Norvežane sa 12 razlike kod kuće. Ipak, moja glavna želja je ispunjena - nismo dobili Bukurešt, a mislim da sa svim ostalim rivalima možemo igrati. Vidio sam da su svi iz Litvanije, na čemu im skidam kapu, ali vjerujem da možemo napraviti još jedan korak u Evropi - rekao je Mikić.

Prvi meč trebalo bi da bude odigran u Viljnusu 9. ili 10. februara, a revanš sedam dana kasnije. Do novog evropskog ispita Borac čeka još mnogo iskušenja, a prvo je već večeras (18 časova) kada u “Borik” dolazi Konjuh. Meč osmine finala Kupa BiH otvara seriju mečeva ova dva kluba, jer će u subotu u Živinicama odmjeriti snage u prvenstvu, a za iduću srijedu zakazan je revanš Kupa.

- Konjuh ima mladu i nezgodnu ekipu, ali mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji. Nećemo ih potcijeniti, odigrali smo dobro protiv Vogošće i mislim da možemo ponoviti takvu utakmicu. Uostalom, mi branimo trofej u ovom takmičenju i vjerujem da ćemo ponovo otići daleko. O Čelendž kupu trenutno uopšte ne razmišljam, jer imamo još mnogo mečeva do tada i vremena da se pripremimo - rekao je sve bolji golman Banjalučana Slađan Subotić.

Osmine finala Kupa BiH

Rukometaši: Borac - Konjuh (18 časova), Drina - Sloga (GV) (18), Slavija - Vogošća (18), Sloboda - Gračanica (18.30), Maglaj - Zrinjski (19), Derventa - Bosna (V) (19), Lokomotiva - Sloga (D) (19). Izviđač i Leotar igraju 22. decembra. Rukometašice: Goražde - Dubica (17.30), Izviđač - “Katarina” (18), Krivaja - Hadžići (19), Doboj - “Mira” (19.30), Hrasnica - Jedinstvo (BČ) (20). Četvrtak: Grude - Ilidža (19 časova), slobodna je ekipa Jedinstva iz Tuzle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana