Miodrag Jevtić, Predsjednik Drine iz Zvornika: Koliko para toliko muzike

Drago Gajić
Miodrag Jevtić, Predsjednik Drine iz Zvornika: Koliko para toliko muzike

Zvornik - Predsjednik Fudbalskog kluba Drina iz Zvornika Miodrag Jevtić otvoreno je govorio za “Glas Srpske” o trenutnoj situaciji u klubu, finansijskim problemima, ali i onome šta je uradila uprava koja je rukovođenje klubom preuzela na početku ove godine.

Posebno se prvi čovjek Zvorničana osvrnuo na osipanje igračkog kadra te “prozivke” jednog dijela uprave.

- Drina je trenutno dužna između 300 i 400 hiljada maraka, niko ne zna preciznu cifru. To je utvrđeno prilikom primopredaje između radne grupe koja je jedno vrijeme vodila klub i sadašnje uprave. Ono što je očigledno to je da su u prethodnom periodu sredstva trošena neracionalno i bez ikakve kontrole, pa je tako samo za smještaj i ishranu fudbalera u 2016. godini potrošeno oko 100.000 KM. Toliki iznos smo, samo u prvih pet mjeseci ove godine, isplatili po osnovu obaveza iz prošle i pretprošle godine. A to je, zajedno, dvije trećine našeg ovogodišnjeg budžeta. Zato smo, u dogovoru sa Gradskom upravom, odlučili da uđemo u kreditno zaduženje. Mislim da je to, u ovom trenutku, jedino rješenje - istakao je Jevtić.

Nova uprava je donijela i pravilnik o nagrađivanju i radu, čime su zaštićeni interesi kluba, stručnog kadra i samih igrača.

- Do sada smo fudbalerima i ostalom osoblju isplatili po šest plata. Četiri i po su iz ove godine, a ostatak je dug iz jesenjeg dijela prošle. Istovremeno, sanirane su svlačionice koje su bile u više nego lošem stanju. Ipak, veliki broj fudbalera je odlučio da napusti naše redove. Većina ih je otišla u premijerligaške klubove i to nikako nismo mogli da spriječimo jer su tamo dobili mnogo bolje uslove. Zato smo bili prinuđeni da, u okviru postojećih mogućnosti, potražimo nove igrače - kaže Jevtić.

Prvog čovjeka Drine su pogotovo pogodile prozivke u vezi s odlaskom kapitena Aleksandra Kikića.

  • Uprava me je sa još dva člana ovlastila da razgovaram sa fudbalerima o nastavku saradnje. Lično sam razgovarao i sa Kikićem i on mi je rekao da zbog obaveza na radnom mjestu nije u mogućnosti da redovno trenira, a ovaj rang takmičenja zahtijeva punu posvećenost treninzima. Zbog toga je Kikić i odlučio da promijeni klub. Ova uprava će, bez obzira na zatečenu tešku finansijsku situaciju, učiniti sve da se ekipa pripremi i zauzme neko od mjesta u vrhu tabele Prve lige Republike Srpske. Jasno nam je da ovu odluku ne podržavaju pojedinci jer su im ugroženi lični interesi, ali je interes kluba iznad svega - zaključio je Jevtić.

Pobjeda u Ljuboviji

Fudbaleri Drine trenutno su u Krupnju, gdje odrađuju dio priprema za predstojeću sezonu, ali i odigravaju kontrolne utakmice. Tako su Zvorničani “skoknuli” do Ljubovije, gdje su odmjerili snage sa domaćom Drinom, članom Srpske lige, i slavili sa 3:0, golovima Siniše Janjića, Ragiba Čiraka i Aleksandra Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana