Минус достижан уз хук са трибина

Синиша Котараш
Минус достижан уз хук са трибина

Букурешт - Поразом од шест голова разлике (19:25), у првој утакмици четвртфинала ЕХФ Челенџ купа од румунског ЦСМ Букурешта, рукометаши Борац м:тела могу да буду задовољни, с обзиром на игру у првом дијелу меча.

У тих 30 минута Бањалучани су великим бројем техничких грешака те неповезаном игром у нападу, омогућили домаћину да направи огромних девет погодака разлике (16:7) и чинило се да су "црвено-плави" на прагу праве катастрофе. Само захваљујући у тим моментима једином расположеном на терену, голману Бојану Љубишићу, Румуни нису већ у првом полувремену направили двоцифрену разлику.

У наставку је Борац почео да игра онако како се то од њега и очекивало па је на крају коначних 19:25, резултат који, уз мало среће, велику борбу и пожртвовање те подршку са трибина какву само "лешинари" знају да пруже, може да буде достигнут.

- Чини ми се да смо са превише респекта ушли у ову утакмицу и да је то разлог наше лошије игре у првом полувремену. Истина, они су заиста квалитетан састав са пет рукометаша који су ове године наступили на Свјетском првенству, али не и за онолику предност на полувремену. На паузи смо сами себи рекли да можемо и морамо много боље у наставку и тако смо и одиграли. Могли смо, можда, још да ублажимо пораз, али и овако ће Букурешту бити тешко да одбрани предност у "Борику". Ја им, у своје име и у име саиграча обећавам "пакао". Сигуран сам да ћемо оставити срце на паркету, а уз пун "Борик", ко зна, можда и направимо чудо - истакао је Љубишић.

Са много више оптимизма реванш ће дочекати тренер Бањалучана Мирко Микић, који је нагласио како остварени резултат њему и његовим играчима даје право да се надају.

- Моје мишљење је да су Румуни много боље прошли него што су играли. А и ту предност у првом полувремену су стекли захваљујући нашим грешкама и промашајима "зицера". У наставку смо одиграли много боље, и ако смо на њиховом терену успјели да тих 30 минута добијемо са три гола разлике, онда сам сигуран да то можемо и у "Борику". ЦСМ Букурешт има за више од десет пута већи буџет, много дужу клупу, али још ништа није готово. Имамо резултат који нам даје право да се надамо - категоричан је стратег Бањалучана.

Реванш утакмица четвртфинала ЕХФ Челенџ купа на програму је у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана