Милутиновић донио Крупи три златна бода

Дарко Пашагић
Милутиновић донио Крупи три златна бода

Бањалука ­- Фудбалери Крупе тек у петом колу стигли су до прве првенствене побједе, а пред изабраницима Слободана Старчевића оружје је положио зенички Челик, који је савладан са 1:0.

У утакмици у којој је домаћин доминирао, упутивши 20 удараца према голу (шест у оквир гола), извео 14 корнера и створио велики број изгледних прилика, тренутак одлуке десио се тек у 79. минуту. Играча Крупе Миљана Љубеновића непрописно је у казненом простору зауставио голман тима са "Билиног поља" Матеј Марковић, а са пенала сигуран је био Зоран Милутиновић и погодио за 1:0 и радост присталица Крупе. Двадесетак минута раније, тачније у 60. минуту, Александар Вукотић је у свом казненом простору срушио играча Челика Алдина Шишића, али је ударац са бијеле тачке Аидина Махмутовића погодио стативу.

- Коначно смо успјели доћи до побједе. И овог пута створили смо велики број изгледних прилика, али једноставно нас неће гол. Може се рећи да смо имали и доста среће, јер Челик није реализовао пенал, а мој шут са бијеле тачке је прешао преко руке Марковића, али ипак завршио на правом мјесту - нагласио је стријелац јединог гола на утакмици Милутиновић.

У Крупу је стигао на почетку прошле, дебитантске сезоне у Премијер лиги.

- Тешко је упоређивати ове двије сезоне. Тада смо за све били потпуна непознаница, неки су нас и потцјењивали и сматрам да је зато било далеко лакше играти. Сада су сви видјели да посједујемо квалитет, добро нас "скаутирају", тако да нам је далеко теже играти. Међутим, сигуран сам да ћемо, како првенство буде одмицало, све лакше играти, али и да ће стријелци веома брзо прорадити - наставио је Милутиновић.

У наредном колу Крупа гостује код повратника у елиту ГОШК-а.

- Они се налазе у истом положају као ми прошле сезоне и за све су велика непознаница. Ипак, сматрам да је ријеч о екипи са којом се можемо равноправно носити. У Габелу путујемо са жељом да освојимо три бода, мада не бисмо били незадовољни и ремијем - додао је Милутиновић.

Стратег Крупе Слободан Старчевић је нагласио да је задовољан игром, овог пута и резултатом, али да га и даље брине неефикасност.

- Напросто није јасно колико прилика можемо да промашимо. Срећом, те неискоришћене шансе против Челика нису нам се осветиле и успјели смо доћи до побједе којом смо се пробили ка средини табеле. Послије овог тријумфа лакше се дише и са пуно оптимизма дочекујемо меч у Габели у којем би, надам се, требало да забиљежимо још једну побједу, којом бисмо се пробили у горњи дио табеле - истакао је Старчевић.

Шесто коло

У шестом колу Премијер лиге које се игра у суботу и недјељу, 26. и 27. августа, састају се: Витез - Зрињски (субота, 17 часова), Челик - Слобода (недјеља, 17), ГОШК - Крупа (недјеља, 17), Младост - Радник (субота, 17), Жељезничар - Широки Бријег (субота, 20), Борац - Сарајево (недјеља, 20 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана