Milošević jača bekovsku liniju Igokee

Dušan Repija
Milošević jača bekovsku liniju Igokee

Laktaši - Bek Đorđe Milošević, koji je proveo petnaestak dana na probi u Igokei zadovoljio je ukuse rukovodstva Aleksandrovčana i potpisao dvogodišnji ugovor.

Roster Igokee sve je popunjeniji, pošto je Milošević šesto pojačanje. Dres Aleksandrovčana prethodno su zadužili Marko Čakarević, Mladen Jeremić, Đorđe Drenovac, Džonatan Džons i Dražen Zlovarić. Talentovani bek (21) veći dio karijere proveo je u Hemofarmu u kojem je proveo šest godina. Minule sezone nastupao je za Vršac, a prošao i sve reprezentativne selekcije Srbije. Sa kadetskom i juniorskom selekcijom osvajao je i medalje na evropskim prvenstvima, a ovog ljeta bio i član B seniorske reprezentacije Srbije.

- Sa Miloševićem smo dobili još jednu opciju na spoljnim pozicijama. Ravnopravno će se boriti sa Draškom Kneževićem i Džonatanom Džonsom na pozicijama jedan i dva. Za ovo vrijeme koliko je bio kod nas uvidjeli smo njegove kvalitete, školovan je igrač, odličan atleta. Vrlo je mlad, pa se i na taj način uklapa u viziju našeg tima - rekao je pomoćni trener Igokee Milutin Latinčić.

Milošević je poslije Zlovarića drugi igrač koji je izborio ugovor sa Igokeom, a prethodno bio na probi.

- Kao što je poznato na početku priprema na probi se pojavilo sedam igrača. Ova dvojica su zadovoljili, na saradnji smo se zahvalili Aleksandru Bursaću, Danilu Tasiću i Dušanu Cvetkoviću, dok ćemo za sedam do deset dana odlučiti o ostanku ili odlasku Nemanje Manojlovića i Sergeja Pucara - rekao je Latinčić.

Do početka sezone prioritet će biti dovođenje startnog krilnog centra.

- Nudi nam se veliki broj igrača, pogotovo Amerikanaca, ali moramo dobro da "odvažemo" i procijenimo koje je najbolje rješenje. Nećemo da žurimo, moguće je da će novi igrač stići tek poslije Svjetskog prvenstva - rekao je Latinčić.

U dosadašnjem dijelu priprema Aleksandrovčani su uglavnom radili na sticanju snage. To će se promijeniti dolaskom prvog trenera Vlade Jovanovića, koji stiže u ponedjeljak.

- Moram da pohvalim sve igrače za odnos prema obavezama i naporima koji u ovom dijelu priprema nisu mali. Na sreću, zaobišle su nas i povrede, pa smo stvarno radili kvalitetno. Dolaskom Jovanovića akcenat će biti prebačen na taktiku i uigravanje ekipe - zaključio je Latinčić.

Cibona

Aleksandrovčani su dogovorili i prvi kontrolni meč, a protivnik će 9. septembra biti Cibona.

- Moguće je da ćemo i 5. septembra odigrati meč protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada, ali to još nije potvrđeno. Naravno, nismo opterećeni rezultatima, jer prve pripremne utakmice uglavnom služe za provjeru fizičke spreme i kao smjernica na kojim detaljima treba raditi u nastavku priprema - rekao je trener Milutin Latinčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana