Милошевић јача бековску линију Игокее

Душан Репија
Милошевић јача бековску линију Игокее

Лакташи - Бек Ђорђе Милошевић, који је провео петнаестак дана на проби у Игокеи задовољио је укусе руководства Александровчана и потписао двогодишњи уговор.

Ростер Игокее све је попуњенији, пошто је Милошевић шесто појачање. Дрес Александровчана претходно су задужили Марко Чакаревић, Младен Јеремић, Ђорђе Дреновац, Џонатан Џонс и Дражен Зловарић. Талентовани бек (21) већи дио каријере провео је у Хемофарму у којем је провео шест година. Минуле сезоне наступао је за Вршац, а прошао и све репрезентативне селекције Србије. Са кадетском и јуниорском селекцијом освајао је и медаље на европским првенствима, а овог љета био и члан Б сениорске репрезентације Србије.

- Са Милошевићем смо добили још једну опцију на спољним позицијама. Равноправно ће се борити са Драшком Кнежевићем и Џонатаном Џонсом на позицијама један и два. За ово вријеме колико је био код нас увидјели смо његове квалитете, школован је играч, одличан атлета. Врло је млад, па се и на тај начин уклапа у визију нашег тима - рекао је помоћни тренер Игокее Милутин Латинчић.

Милошевић је послије Зловарића други играч који је изборио уговор са Игокеом, а претходно био на проби.

- Као што је познато на почетку припрема на проби се појавило седам играча. Ова двојица су задовољили, на сарадњи смо се захвалили Александру Бурсаћу, Данилу Тасићу и Душану Цветковићу, док ћемо за седам до десет дана одлучити о останку или одласку Немање Манојловића и Сергеја Пуцара - рекао је Латинчић.

До почетка сезоне приоритет ће бити довођење стартног крилног центра.

- Нуди нам се велики број играча, поготово Американаца, али морамо добро да "одважемо" и процијенимо које је најбоље рјешење. Нећемо да журимо, могуће је да ће нови играч стићи тек послије Свјетског првенства - рекао је Латинчић.

У досадашњем дијелу припрема Александровчани су углавном радили на стицању снаге. То ће се промијенити доласком првог тренера Владе Јовановића, који стиже у понедјељак.

- Морам да похвалим све играче за однос према обавезама и напорима који у овом дијелу припрема нису мали. На срећу, заобишле су нас и повреде, па смо стварно радили квалитетно. Доласком Јовановића акценат ће бити пребачен на тактику и уигравање екипе - закључио је Латинчић.

Цибона

Александровчани су договорили и први контролни меч, а противник ће 9. септембра бити Цибона.

- Могуће је да ћемо и 5. септембра одиграти меч против Младости из Мркоњић Града, али то још није потврђено. Наравно, нисмо оптерећени резултатима, јер прве припремне утакмице углавном служе за провјеру физичке спреме и као смјерница на којим детаљима треба радити у наставку припрема - рекао је тренер Милутин Латинчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана