Милосављевић 14 мјесеци ван рукомета

Душан Репија
Милосављевић 14 мјесеци ван рукомета

Бањалука - Такмичарска комисија Рукометног савеза БиХ није усвојила жалбу Рукометног клуба Локомотива, па је суспензија од 14 мјесеци ван рукомета тренеру Брчака Жикици Милосављевићу остала на снази.

Разумљиво, у Локомотиви су огорчени оваквом одлуком, баш као што су били изненађени када је комесар Премијер лиге Зденко Алпеза и “одрезао” казну прослављеном рукометашу који током каријере, а ни од када је постао тренер није имао ниједну једину мрљу. Милосављевићу се на терет ставља да је ударио делегата Дамира Гаџу по завршетку утакмице са Гораждем, која је Алпезином одлуком и поништена. Некада најбољи крилни рукометаш свијета тврди да је одгурнуо Гаџу, а више пута је поновио да је свјестан грешке и искрено се покајао.

- Наравно да смо разочарани, али не можемо рећи ни да смо очекивали нешто специјално. Ипак, ово је процедура коју смо морали да испоштујемо како би се предмет нашао и пред члановима Управног одбора. Право и правда, нажалост, нису исти појам, али се надамо да ће на крају побиједити правда - рекла је директорица Локомотиве Звјездана Недић.

У таквом амбијенту Брчаци ће покушати да изненаде другопласирану Грачаницу (субота, 19 часова), а уколико успију, задржаће шансу да ухвате седмо мјесто и плеј-оф.

Таквом расплету надају се и рукометаши Борца који би евентуалном побједом над Зрињским (недјеља, 18) пришли Грачаници на бод заостатка.

- Темпо је такав какав је, али нема кукања. Наравно да смо фаворити и да се надамо побједи против екипе која може да направи проблем уколико не будемо на препознатљивом нивоу - рекао је голман Бањалучана Бојан Љубишић.

Дервенту ће у наставку првенства предводити некадашњи тренер Небојша Кљајић, који је добио повјерење Управног одбра након што је смијењен Милорад Бјелошевић. Већ на старту новог мандата имаће тежак посао јер Дервенћани иду на ноге Леотару (субота, 20).

Остали парови 18. кола, субота: Славија - Слога (ГВ) (17), Слога (Д) - Босна (В) (19), Локомотива - Грачаница (19), Коњух - Горажде (19), Маглај - Вогошћа (19), Леотар - Дервента (20).

Селак: Увреда

Члан Управног одбора Борац м:тела Горан Селак сматра да је одлука Министарства цивилних послова БиХ да одбије помоћ овом клубу за организацију мечева четвртфинала Челенџ купа са ЦСМ Букурештом апсурд и увреда за све спортисте Републике Српске.

- Нажалост, ништа необично када је у питању Сарајево и клубови из Републике Српске, али разлог који су навели је апсурдан и увредљив. По њима, Борац је требало да најави улазак у четвртфинале Челенџ купа да би добио помоћ коју клубови из ФБиХ добијају без проблема - поручио је Селак.

Да подсјетимо, исто министарство је прошле године наградило Зрињски са 30.000 марака за улазак у прво коло истог такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана