Miloš Glišić iz Banjaluke najkorisniji igrač 13. kola Druge ABA lige: Dugo sam tražio svoj put

Milan Zubović
Miloš Glišić iz Banjaluke najkorisniji igrač 13. kola Druge ABA lige: Dugo sam tražio svoj put

Beograd - Miloš Glišić odigrao je partiju karijere. Mladi košarkaš iz Banjaluke koji nosi dres Dinamika odlično igra ove sezone, a godinu na izmaku krunisao je titulom MVP-ja 13. kola Druge ABA lige.

U gostujućoj pobjedi svoj ekipe nad Splitom rezultatom 78:72 upisao je 25 poena uz deset skokova i četiri asistencije za indeks korisnosti 37 tokom 34 minuta provedena na parketu.

- Na kraju se ispostavilo da sam bio najbolji, ali bez pomoći saigrača kao i povjerenja trenera ništa ne bi bilo, svašta bi moglo da se desi. Generalno sam zadovoljan pruženom partijom kao i ostalim igrama koje mi mnogo znače, a ova pobjeda je mnogo važna za nas. Njome smo se priključili vrhu tabele nakon nekoliko nesrećnih poraza. Pokazali smo karakter, odlučnost i veliku borbu te jako dobru igru pa pobjeda nije mogla da izostane - rekao je Glišić za “Glas Srpske”.

Košarkašu rođenom 1998. godine ovo je druga sezona u seniorskoj konkurenciji. Prošle je igrao za Vršac, dok je sada član ekipe sa beogradskog Dorćola.

- Još sam mlad i ovo mi je druga ozbiljna sezona u seniorskoj konkurenciji poslije prošle koju sam odigrao za Vršac. Lična očekivanja, kao i ekipe, su vrlo visoka. Naporno treniram da napredujem, a tako i klub koji ima ambiciju da  postane član ABA lige. Mislim da smo čak i najmlađa ekipa u Ligi i definitivno imamo potencijala da napravimo veliki rezultat - rekao je Glišić.

Kao dječak otišao je u Partizan, gdje je bio član nekoliko omladinskih selekcija kao i seniorskog tima, ali nikada nije dobio pravu priliku da se pokaže u pravom svjetlu. Sada je fokusiran na Dinamik.

- Možda sam se u proteklom periodu malo tražio i tražio sam put kuda da nastavim. U suštini sam čekao drugu šansu i da vratim svoju igru koja me krasila, dok se sada sve dobro odigralo i tu sam u Dinamiku gdje je sve savršeno. Sve je podređeno potrebama igrača i klub je vrhunski organizovan. Za sada sam fokusiran samo na Dinamik i svoje partije u ovom klubu, da napravimo iskorak ka višem rangu takmičenja, dok je Partizan priča za sebe i ne razmišljam o njemu. Za sada sam jako zadovoljan kako stvari idu i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i dogodine - istakao je Glišić.

Drugu ABA ligu cijeni kao dobru sredinu za razvoj igrača jer u njoj dobijaju dosta veliku minutažu da se dokažu.

- To je odlično uređena liga u kojoj ima nekoliko iskusnih igrača od kojih možemo mnogo da naučimo, dok neke ekipe imaju budžet potreban za prvu ABA ligu. Primorska i MZT su glavni pretendenti za prvo mjesto i pokušaćemo da im pomrsimo račune. Kada su u pitanju igrači, definitivno se izdvajaju Marko Jagodić Kuridža i Ive Ivanov koji imaju znanje i iskustvo te je protiv njih dosta teško igrati - kazao je Glišić.

Treći na listi najkorisnijih

Prošlu sezonu završio je na 34. mjestu liste najkorisnijih igrača Druge ABA lige sa prosječnim indeksom 13,48, dok je ove treći među najkorisnijima. Ispred njega su samo Ive Ivanov iz MZT-a i Marko Jagodić Kuridža iz Primorske. Učinak Blaža Mahkovica i Mirze Sarajlije nije posebno validan jer su odigrali tri, odnosno dvije utakmice do sada, za razliku od pomenute trojke koja ima više od deset.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana