Миљан Љубеновић, фудбалер Крупе: Прорадиле емоције послије гола у дербију

Данијел Радујковић
Миљан Љубеновић, фудбалер Крупе: Прорадиле емоције послије гола у дербију

Бањалука - Иначе немам обичај да скидам дрес након постигнутог гола, али све емоције су прорадиле тада и био сам пресрећан. Није мала ствар дати гол у оваквом дербију против Борца.

Казао је ово фудбалер Крупе Миљан Љубеновић (22), који је постигао водећи погодак за своју екипу у побједи на Борцем од 2:0 у првом лигашком мечу ових екипа. Он није постигао било какав гол, већ један од најљепших ове сезоне у Премијер лиги БиХ, пошто је одлично шутирао са неких 25 метара. Омалени офанзивац тако је трасирао пут својој екипи ка побједи, а то му је првенац у овом првенству након двије забиљежене асистенције.

- Мојим поготком сломили смо њихов отпор, али надам се да ћу наставити низ голова и асистенција. Била је то тврда утакмица на почетку, они су добро стојали прво полувријеме. Играли смо по њиховом ритму, нисмо имали решења за ту поставку и шансе, све се дешавало на средини терена. Био је састанак на полувремену, тренер нам је дао инструкције да убрзамо игру, да покушавамо са шутевима. Кренули смо мало брже и дошла су два шута, не зна се који је бољи гол. Ту смо преломили, а знамо добро да сачувамо предност на нашем терену, што смо и урадили - истакао је Љубеновић.

Овим тријумфом екипа из Крупе на Врбасу скочила је на четврто мјесто на којем су завршили прошле сезоне. Тада су били права сензација у Премијер лиги БиХ, а Љубеновић вјерује да могу поновити нешто слично.

- Екипа је иста, плус што смо се појачали, хемија је и даље у свлачионици. Бележимо добре резултате иако старт није био добар, али враћамо се. Имали смо три везане победе пре пораза од Жељезничара, полако се враћа препознатљива игра и атмосфера из прошле сезоне. Надам се да ћемо овако наставити и да ћемо изборити пласман у Лигу за првака - казао је Љубеновић.

Пред "плаво-бијелима" је још један тежак меч прије репрезентативне паузе, јер након Жељезничара и Борца слиједи гостовање Сарајеву.

- Овај тријумф нам доста значи, после пораза од Жељезничара од 1:4 скупили смо снаге да се психички вратимо. Борац је већи клуб, а многи су меч најављивали као дерби, било је и мало притиска, тако да нам је ова победа доста донела. Сада растерећено идемо у Сарајево, да се надигравамо - закључио је Љубеновић.

"Јао, боже, шта ћу овде"

Миљан Љубеновић у Крупу је дошао у љето 2015. године из Спартака Суботице и како је казао, није се покајао.

- Када сам дошао из Спартака у мало место где се играла Прва лига РС рекао сам: "Јао, боже, шта ћу ја овде", али касније сам схватио да је то једна велика породица. Људи су уложили емоције и све што имају. Правиле су се свлачионице, уласком у Премијер лигу радило се на трибинама, уложило се доста тога да можемо да играмо. Они ово сматрају као свој дом и ја сам га присвојио. Трећу годину играм у Крупи, никада нисам помислио да нешто не штима. Крупа је невероватна средина - казао је Љубеновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана