Miljan Govedarica potpisao ugovor sa timom iz Bijeljine

Danijel Radujković
Miljan Govedarica potpisao ugovor sa timom iz Bijeljine

Bijeljina - Iako je zimski odmor nedavno počeo za prvoligaše iz Srpske, u ekipi Zvijezde 09 ne sjede skrštenih ruku, jer su već angažovali odličnog veznog igrača Miljana Govedaricu, koji neće biti jedino pojačanje tima iz Bijeljine, koji bi uskoro trebalo da dobije i novog trenera.

Govedarica je protekle polusezone bio glavni igrač Slavije, koja je pomalo neočekivano pružala odlične partije koje su je dovele na četvrto mjesta tabele Prve lige RS. Iako igra u veznom redu, uspio je da postigne šest pogodaka, a njegovo znanje i premijerligaško iskustvo sigurno će puno značiti Zvijezdi 09 u borbi za titulu koju će voditi sa Rudar Prijedorom, koji trenutno ima dva boda više, dok iz drugog plana vreba Drina, koja je četiri koraka iza „rudara“.

- Imao sam ponude klubova iz Premijer lige, ali poklopile su mi se ambicije sa onima koje ima Zvijezda i nadam se da ću dati puni doprinos osvajanju titule. Znam šta se očekuje od mene, poznajem dosta saigrača i siguran sam da uz još nekoliko pojačanja možemo do prvog mjesta - istakao je Govedarica.

Pojačanja će biti, a kako nam je potvrdio predsjednik kluba Boris Stanišić, imena novih igrača mogla bi biti poznata već u subotu.

- Potpisali smo ugovor sa Govedaricom, a u subotu ćemo znati nešto konkretnije za ostala pojačanja. Plan je da dovedemo još tri igrača, prije svega u veznom redu, možda i jednog štopera. Ne bih još o imenima - rekao je Stanišić.

Kako saznajemo, jedan od njih bi trebalo da bude iz Srbije i to iz redova jednog superligaša. Stanišić će uskoro imenovati i novog trenera koji će zamijeniti Aleksandra Jovića, koji je vodio tim u posljednje četiri utakmice, nakon što je Mile Lazarević dobio otkaz.

- Za sada nemamo ni potencijalne kandidate. Sa Jovićem se nismo usaglasili. Imaćemo u subotu sastanak, poslije kojeg ćemo znati nešto više o novom treneru - dodao je Stanišić.

Moglo i bolje

Predsjednik kluba iz Bijeljine Boris Stanišić nije u potpunosti zadovoljan rezultatima Zvijezde 09 u proljećnom dijelu sezone. Klub je trenutno drugi u Prvoj ligi, a domogao se polufinala Kupa BiH.

- Imamo kvalitetne igrače, ali mislim da nisu bili dobro usmjereni. Individualno su najbolji u ligi, to mnogi kažu i bilo je interesovanja za njih, ali ne želim da ih dajem, s obzirom na cilj. Uspjeh je trebalo da bude bolji kada vidimo čime raspolažemo, trebali smo imati bar šest bodova više od drugoplasiranog, tako da nisam zadovoljan sa te strane. U posljednjih sedam utakmica smo imali pet remija, a to je malo za klub koji hoće visoko - istakao je Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana