Миљан Говедарица потписао уговор са тимом из Бијељине

Данијел Радујковић
Миљан Говедарица потписао уговор са тимом из Бијељине

Бијељина - Иако је зимски одмор недавно почео за прволигаше из Српске, у екипи Звијезде 09 не сједе скрштених руку, јер су већ ангажовали одличног везног играча Миљана Говедарицу, који неће бити једино појачање тима из Бијељине, који би ускоро требало да добије и новог тренера.

Говедарица је протекле полусезоне био главни играч Славије, која је помало неочекивано пружала одличне партије које су је довеле на четврто мјеста табеле Прве лиге РС. Иако игра у везном реду, успио је да постигне шест погодака, а његово знање и премијерлигашко искуство сигурно ће пуно значити Звијезди 09 у борби за титулу коју ће водити са Рудар Приједором, који тренутно има два бода више, док из другог плана вреба Дрина, која је четири корака иза „рудара“.

- Имао сам понуде клубова из Премијер лиге, али поклопиле су ми се амбиције са онима које има Звијезда и надам се да ћу дати пуни допринос освајању титуле. Знам шта се очекује од мене, познајем доста саиграча и сигуран сам да уз још неколико појачања можемо до првог мјеста - истакао је Говедарица.

Појачања ће бити, а како нам је потврдио предсједник клуба Борис Станишић, имена нових играча могла би бити позната већ у суботу.

- Потписали смо уговор са Говедарицом, а у суботу ћемо знати нешто конкретније за остала појачања. План је да доведемо још три играча, прије свега у везном реду, можда и једног штопера. Не бих још о именима - рекао је Станишић.

Како сазнајемо, један од њих би требало да буде из Србије и то из редова једног суперлигаша. Станишић ће ускоро именовати и новог тренера који ће замијенити Александра Јовића, који је водио тим у посљедње четири утакмице, након што је Миле Лазаревић добио отказ.

- За сада немамо ни потенцијалне кандидате. Са Јовићем се нисмо усагласили. Имаћемо у суботу састанак, послије којег ћемо знати нешто више о новом тренеру - додао је Станишић.

Могло и боље

Предсједник клуба из Бијељине Борис Станишић није у потпуности задовољан резултатима Звијезде 09 у прољећном дијелу сезоне. Клуб је тренутно други у Првој лиги, а домогао се полуфинала Купа БиХ.

- Имамо квалитетне играче, али мислим да нису били добро усмјерени. Индивидуално су најбољи у лиги, то многи кажу и било је интересовања за њих, али не желим да их дајем, с обзиром на циљ. Успјех је требало да буде бољи када видимо чиме располажемо, требали смо имати бар шест бодова више од другопласираног, тако да нисам задовољан са те стране. У посљедњих седам утакмица смо имали пет ремија, а то је мало за клуб који хоће високо - истакао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана