Милинковић на дебију у Широком Бријегу циља три бода

Дарко Пашагић
Милинковић на дебију у Широком Бријегу циља три бода

Бањалука - Првенствени деби на клупи Борца Зоран Милинковић имаће у недјељу против Широког Бријега на стадиону "Пецара", гдје су "црвени-плави" једини пут побиједили прије шест и по година, 27. фебруара 2011. године са 2:1.

Послије шест кола обје екипе имају идентичан биланс (три побједе, један реми и два пораза) и бодови из овог меча учврстили би их у врху табеле.

- Са екипом сам десетак дана и то је мало времена, али смо вредно радили. Знам да нас чека тежак посао у Широком Бријегу, јер су екипа која годинама има своје место у самом врху и често излазе на европску сцену. Нисам од оних тренера који пуно обећавају. Минимум што тражим од играча је да пруже максимум на терену, а да ли ће то бити довољно за бодове, видећемо у недељу - рекао је Милинковић.

Меч ће пропустити Бојан Пузигаћа због три жута картона.

- На бол у колену жали се Ивица Губерац, а Иван Делић је лакше повређен. Међутим, биће обојица у комбинацији за овај сусрет, у којем је, понављам, најважније да сви пруже максимум - рекао је Милинковић и додао да су преговори о ангажману Симона Вукчевића у току и да ће све бити познато у току наредних неколико дана.

Голман Асмир Авдукић очекује да његова екипа скупо прода кожу на "Пецари".

- Традиција је на страни Херцеговаца, али је ту да се сруши. Досадашњи ток сезоне је показао да су готово све екипе приближног квалитета и не видим разлог што се не бисмо из Широког Бријега вратили са позитивним резултатом - истакао је Авдукић.

У конкуренцији за тим биће и Предраг Зекановић, који се послије пропалог ангажмана у румунској Конкордији вратио на Градски стадион и са Борцем потписао двогодишњи уговор.

- Не треба никога да се плашимо, па тако ни Широког Бријега. Добро смо радили у овој репрезентативној паузи и неће бити никакво чудо ако се са "Пецаре" вратимо са три бода - рекао је Зекановић.

Остали парови

У осталим мечевима седмог кола Премијер лиге БиХ састају се: Сарајево - Витез (субота, 16.30 часова), Слобода - ГОШК (субота, 19.30), Зрињски - Челик (субота, 19.30 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана