Милановић из Серије А стиже на Предграђе

Синиша Котараш
Милановић из Серије А стиже на Предграђе

Бањалука - Некада један од највећих талената српског фудбала Милан Милановић појачао је редове прволигаша Жељезничар спорт тима.

Сплетом срећних околности по Бањалучане 27-годишњи дефанзивац стигао је у лигу коју је одавно прерастао, али се може рећи да је на новом почетку, пошто посљедњу сезону није имао клуб. Милановић је један од најталентованијих изданака Звездине генерације 1991. годишта, али му се коцкице нису посложиле да испуни сав потенцијал. Са свега 17 година одлучио је да напусти “Маракану” и потпише уговор са Локомотивом из Москве, гдје је наступао за други тим, а потом прешао у Палермо, за нешто мање од два милиона евра. На Сицилији је провео шест сезона, укључујући позајмице у Сијену, Вићенцу и Асколи, да би посљедњи ангажман имао у Пизи током 2017. године. Без обзира на паузу високи штопер ће много значити екипи Зорана Ћургуза.

- Изузетно сам срећан што је један овакав играч стигао у наш тим. Добијамо заиста много. Ријеч је о одличном, школованом играчу, јер само такви стигну до Серије А. Са Милановићем ћемо сигурно много лакше испунити зацртани циљ, а то је пласман међу шест најбољих, односно у Лигу за шампиона, чиме бисмо дефинитивно обезбиједили опстанак - рекао је Ћургуз.

Највећи дио каријере Милановић је провео у Серији Б, гдје је скупио 76 мечева, док је пет одиграо у најјачем разреду италијанског фудбала. Двије од тих утакмица су против Јувентуса и Наполија, што је сигурно сан сваког од његових нових саиграча. Тим са Предграђа убједљиво је најмлађи у Првој лиги, али и много шире, јер је Ђургуз први дио првенства од 18 играча у записнику чак 16 било млађих од 21 године, а слична ситуација биће и у будуће јер “Жељо” у међувремену није промијенио тим нити промијенио политику.

- То је можда и највећи плус његовог ангажовања, јер ће наши клинци имати од кога да уче. Ниво фудбала на којем је он био је неупоредив са нашим приликама, па ће сваки тренинг и утакмица са њим на терену бити привилегија за моје момке. Сигуран сам да ће то искористити на најбољи начин - рекао је Ђургуз.

Деби у дресу Жељезничара Милановић ће највјероватније имати сутра, када на Предграђе долази Звијезда из Градачца. Бањалучани су прекјуче одиграли први контролни меч и ремизирали са Слогом из Добоја (0:0). Послије првог дијела првенства Жељезничар заузима четврто мјесто са 21 бодом.

Репрезентација

Милан Милановић је прошао све млађе селекције Србије. За репрезентацију до 17 година одиграо је десет мечева, 15 пута је наступио за селекцију до 19 година, а 13 пута облачио дрес младе репрезентације до 21 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана