Milan Šikanjić o povratku u banjalučki Borac: Maštao sam da igram na Gradskom stadionu

Darko Pašagić
Milan Šikanjić o povratku u banjalučki Borac: Maštao sam da igram na Gradskom stadionu

Banjaluka - Moje želje i moji snovi konačno će se pretvoriti u stvarnost i ono o čemu sam maštao u prethodnih pet i po godina uskoro će se ostvariti.

Naglasio je ovo mladi 19-godišnji Milan Šikanjić, koji je sa banjalučkim Borcem potpisao trogodišnji ugovor i došao iz Crvene zvezde u sredinu iz koje je otišao još kada je bio pionir.

- Iako sam na “Marakani” proveo pet i po godina želja mi je bila da zaigram na Gradskom stadionu i sada će mi se konačno ostvariti. Učiniću sve da se što prije nametnem stručnom štabu, ali i da pokažem šta sam naučio u najvećem srpskom klubu - rekao je Šikanjić, koji igra na poziciji napadača.

Naglasio je da vrijeme provedeno u Crvenoj zvezdi neće nikada zaboraviti, ali da je presudila ljubav prema gradu u kojem se rodio, klubu u kojem je načinio prve fudbalske korake.

- Vjerujem da mogu pomoći mom Borcu, kome u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Ispali smo iz Premijer lige, ali sam siguran da ćemo se ekspresno vratiti. Nadam se da ću biti dio te dobitne kombinacije - nastavio je Šikanjić.

U pretprošloj sezoni bio je najbolji strijelac kadetske lige Srbije sa 25 golova, u prošloj je igrao za omladinsku ekipu i iako je imao manju minutažu devet puta se upisao u strijelce. Nastupao je i za selekcije BiH, U17 u 12 mečeva i U18 u pet, a bio je i član reprezentacije BiH na nedavnim Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni.

- Osim želje da se vratim u Banjaluku presudila je i činjenica da nisam baš puno igrao u prošloj sezoni, ali i da je u stručnom štabu Marko Maksimović, koji mi je bio trener kada sam počinjao. Vjerujem da izboriti za startnu postavu, a ako tako i ne bude imaću prilike da učim od onih starijih, prvenstveno od Saše Kajkuta, koji je godinama jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH - dodao je Šikanjić.

Osim ovog mladića i Kajkuta u redove Borca u ovom prelaznom roku stigli su još Nikola Mojović, Đorđe Ćosić, Nikola Mazić, Demir Jakupović, a posljednje pojačanje je nekadašnji igrač Zrinjskog i doskorašnji beogradskog Rada Igor Aničić. Ugovore su potpisala i dvojica juniora Nikola Turanjanin i Vladimir Arsić.

Pripreme

Pripreme fudbalera Borca za novu sezonu počeće danas u 17.30 časova, kada će trener Darko Vojvodić obaviti prozivku igrača. Šampionat Republike Srpske počeće 11. avgusta, a Borac bi dio priprema trebalo da obavi na Tjentištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana