Милан Шикањић о повратку у бањалучки Борац: Маштао сам да играм на Градском стадиону

Дарко Пашагић
Милан Шикањић о повратку у бањалучки Борац: Маштао сам да играм на Градском стадиону

Бањалука - Моје жеље и моји снови коначно ће се претворити у стварност и оно о чему сам маштао у претходних пет и по година ускоро ће се остварити.

Нагласио је ово млади 19-годишњи Милан Шикањић, који је са бањалучким Борцем потписао трогодишњи уговор и дошао из Црвене звезде у средину из које је отишао још када је био пионир.

- Иако сам на “Маракани” провео пет и по година жеља ми је била да заиграм на Градском стадиону и сада ће ми се коначно остварити. Учинићу све да се што прије наметнем стручном штабу, али и да покажем шта сам научио у највећем српском клубу - рекао је Шикањић, који игра на позицији нападача.

Нагласио је да вријеме проведено у Црвеној звезди неће никада заборавити, али да је пресудила љубав према граду у којем се родио, клубу у којем је начинио прве фудбалске кораке.

- Вјерујем да могу помоћи мом Борцу, коме у посљедње вријеме не цвјетају руже. Испали смо из Премијер лиге, али сам сигуран да ћемо се експресно вратити. Надам се да ћу бити дио те добитне комбинације - наставио је Шикањић.

У претпрошлој сезони био је најбољи стријелац кадетске лиге Србије са 25 голова, у прошлој је играо за омладинску екипу и иако је имао мању минутажу девет пута се уписао у стријелце. Наступао је и за селекције БиХ, У17 у 12 мечева и У18 у пет, а био је и члан репрезентације БиХ на недавним Медитеранским играма у шпанској Тарагони.

- Осим жеље да се вратим у Бањалуку пресудила је и чињеница да нисам баш пуно играо у прошлој сезони, али и да је у стручном штабу Марко Максимовић, који ми је био тренер када сам почињао. Вјерујем да изборити за стартну поставу, а ако тако и не буде имаћу прилике да учим од оних старијих, првенствено од Саше Кајкута, који је годинама један од најбољих нападача Премијер лиге БиХ - додао је Шикањић.

Осим овог младића и Кајкута у редове Борца у овом прелазном року стигли су још Никола Мојовић, Ђорђе Ћосић, Никола Мазић, Демир Јакуповић, а посљедње појачање је некадашњи играч Зрињског и доскорашњи београдског Рада Игор Аничић. Уговоре су потписала и двојица јуниора Никола Турањанин и Владимир Арсић.

Припреме

Припреме фудбалера Борца за нову сезону почеће данас у 17.30 часова, када ће тренер Дарко Војводић обавити прозивку играча. Шампионат Републике Српске почеће 11. августа, а Борац би дио припрема требало да обави на Тјентишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана