Milan Dakić, rukometaš Borac m:tel-a: Nemamo namjeru da se zaustavimo

Dušan Repija
Milan Dakić, rukometaš Borac m:tel-a: Nemamo namjeru da se zaustavimo

Banjaluka - Srednji bek Milan Dakić odigrao je najbolji meč od dolaska u Borac m:tel i povukao svoj tim ka polufinalu Kupa BiH.

Banjalučani su u Doboju sačuvali četiri gola viška iz prvog meča (23:23), a na kraju utakmice mogli i da slave, iako je Sloga u jednom trenutku opasno zaprijetila i imala rezultat kojim prolazi među četiri najbolja tima (20:16). Borac je u prvom poluvremenu držao situaciju pod kontrolom, Dakić u drugom preuzeo odgovornost kada je škripalo u napadu i sa ukupno devet golova, a sedam u drugih 30 minuta zaslužio epitet igrača utakmice. Time je potvrdio da je u potpunosti pohvatao konce igre jer se po dolasku u Banjaluku prilično mučio.

- Možda smo mogli da dođemo do pobede, ali je remi realno najpravedniji ishod. Nismo gubili glavu ni kada su oni imali četiri razlike, a veliku ulogu odigrao je trener Mirko Mikić koji je u tim trenucima ostao miran i to preneo na nas. Nije nam dozvolio da izgubimo glavu i na kraju se sve dobro završilo. Među četiri najbolja smo i nadam se da ćemo odbraniti pehar osvojen prošle sezone - rekao je Dakić.

Svoju dobru partiju nije želio mnogo da ističe.

- Pa dobro, imao sam svoj dan, ali je kao i uvek, ekipa najvažnija za dobar rezultat. Sada sam iskočio ja, sutra će neko drugi. Bitno je samo da beležimo dobre rezultate. Ponovo smo dobri bili u odbrani. Vidi se to po broju primljenih golova, a i Sloga je igrala odlično - istakao je Dakić.

Još od gostovanja u Litvaniji osjeća bolove u koljenu, pa je propustio revanš sa Švijesom. Plan je bio da ne igra ni u Doboju, ali je razvoj situacije na terenu nalagao drugačije.

- Morao sam da stisnem zube iako sam osećao bolove. Pregled je pokazao da nije ništa ozbiljno i bol bi trebalo uskoro da nestane. Važno je da budemo svi zdravi, jer imamo paklen raspored do kraja sezone - rekao je Dakić.

Borac već u subotu gostuje Derventi, pa zatim u srijedu dočekuje Slogu iz Gornjeg Vakufa u zaostalom meču 14. kola, što je dobra prilika da ekipa produži seriju bez poraza na 11 utakmica.

- Ne planiramo da stanemo. Samopouzdanje raste sa pobedama, igramo sve bolje i hvala bogu sve dobro funkcioniše. Svesni smo da pravi ispiti tek slede i verujem da ćemo biti još bolji kako se sezona bude bližila kraju. Mnogo nam znači i podrška navijača koji su prepoznali naš trud - zaključio je Dakić.

U četvrtfinale Kupa BiH ranije su se plasirali Bosna iz Visokog i Vogošća, a večeras igraju Izviđač i Sloga iz Gornjeg Vakufa. Gosti su prvi meč dobili sa 26:20.

Panić: Sami smo krivi

Trener Sloge Danko Panić kaže da je njegov tim propustio lijepu priliku da izbori plasman u polufinale.

- Nešto lošije smo otvorili utakmicu, ali smo se vratili zahvaljujući odličnim odbranama Milutina Bogdanovića. Odigrali smo kvalitetno u odbrani, ali smo promašivali kontre i bili bezidejni u napadu. Bekovi su odigrali ispod svakog nivoa, a to protiv ekipe kakva je Borac ne može da prođe - istakao je Panić i naglasio da je atmosfera na tribinama bila prelijepa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana