Микић: Идемо на све трофеје

Синиша Котараш
Микић: Идемо на све трофеје

Бањалука - Екипа Борац м:тела одиграће вечерас (19 часова) одгођену утакмицу 14. кола Премијер лиге, у којој ће у свом “Борику” угостити Слогу из Горњег Вакуфа.

Биће то за “црвено-плаве” шеста такмичарска утакмица у фебруару, а још жешћи темпо их очекује у марту, када ће изабраници Мирка Микића одиграти чак девет сусрета. У свему томе Борац ће се борити на чак четири фронта - Челенџ куп, Премијер лига, Куп БиХ и Куп РС, па се поставља питање хоће ли моћи да издржи овако жесток темпо.

- Морамо издржати, није ово ни први ни посљедњи пут да нека екипа игра три домаћа и једно међународно такмичење. Нема калкулисања, одлично смо спремљени, има нас довољно, тако да имамо вјероватно најдужу клупу на домаћој сцени. Играчи, сами по себи, увијек више воле да играју него да тренирају, а нама проблем представља што у ритму сриједа - субота уопште немамо времена да на тренинзима играмо између себе. Све се своди на неке тактичке вјежбе у одбрани и нападу и скаутирање противника, односно разговор о предстојећем мечу - истиче тренер Микић.

И поред напорног распореда, Бањалучани не крију амбиције да у све четири такмичења оду до краја.

- Очигледно је да нама нема лаког противника ни у припремним утакмицама, а камоли у неком полуфиналу. Што се тиче Челенџ купа, не предајемо се без обзира на то што смо на папиру аутсајдери. И ту видимо своју шансу. Када је у питању Премијер лига, ми не желимо да на крају регуларног дијела завршимо на другом, већ на првом мјесту. Заиста мислим да то можемо достићи. Све што треба да урадимо је да одиграмо три добре гостујуће утакмице, уз континуитет на свом терену, а негдје ће се сигурно догодити кикс наших ривала. Мада сматрам да се првенство неће ријешити у дербијима у Високом и Грачаници - рекао је Микић.

Ове сезоне на снази је нови систем такмичења по којем послије првог дијела седам првопласираних екипа, уз Извиђач, завршницу игра по куп систему.

- Доста незгодан систем, који даје шансу и слабијим екипама, са слабијим играчким кадром, да у двије утакмице изненади фаворита. Али, ја сам убијеђен да нико од ривала, без обзира на име, не може да нас надигра у двије утакмице. Сматрам да смо доста јаки да надокнадимо неки евентуални минус или, ако смо прво домаћини, да направимо добар резултат за реванш. У Купу БиХ се зна, бранимо трофеј и нећемо га предати неком другом без велике борбе, баш као и у Купу Републике Српске - појаснио је Микић.

 

Подршка навијача

Стратег Борца посебно је апострофирао подршку коју његовој екипи пружају “лешинари”.

- Заиста нам њихова подршка много значи. Тешко да бисмо и други пут побиједили Швијесу да нас нису они понијели у финишу. Такође, видјели сте и на посљедњим двјема утакмицама, у Добоју и Дервенти, колику смо подршку од њих добили, па се надам да ће и вечерас напунити трибине “Борика” и помоћи нам да наставимо побједоносни низ - истакао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана