Мијатовић водио Борац М:тел до побједе на опроштају

Синиша Котараш
Мијатовић водио Борац М:тел до побједе на опроштају

Бањалука - Актуелни освајачи Купа БиХ рукометаши Борца м:тел савладали су шампиона БиХ Извиђач из Љубушког резултатом 25:23 (11:12) и на тај начин стекли предност у финалној серији плеј-офа која се игра на двије побједе.

Судар двије најбоље екипе у БиХ донио је крајње узбудљиву и неизвјесну утакмицу у којој су се Бањалучани боље снашли и славили тријумф који може донијети пету по реду титулу шампиона.

- По ко зна који пут вратили смо се у меч којег смо губили и показали да ова екипа има карактер какав ни један наш противник нема. Када је најпотребније ова екипа заигра како треба, ухвати прикључак и на крају стигне до побједе. Оно што ме посебно радује то је да у свакој утакмици неки други појединац “искочи” у први план и буде најзаслужнији за успјех. На овој је, уз искусног Бојана Љубишића, млади Срђан Мијатовић био у главној улози па ме заиста радује та наша ширина, али велике честитке заслужују и сви остали - нагласио је тренер “црвено-плавих” Мирко Микић.

Ипак, према његовим ријечима, још ништа није ријешено јер је Извиђач показао да је квалитетан и крајње тежак противник па је и даље све отворено.

- Свакако, “скаути” су се показали као тежак противник и сигуран сам да они сада очекују како ће на свом терену постићи двије побједе. Надамо се да можемо да у једној од тих утакмица поново славимо и веома је битно то што је психолошка предност сада на нашој страни. Уз то, имамо сада пуних седам дана да се одморимо јер смо ове сезоне одиграли чак 52 утакмице - категоричан је Микић.

Један од јунака побједе Срђан Мијатовић опростио се на овој утакмици од бањалучке публике јер по завршетку финалне серије одлази у Шпанију у редове тамошњег прволигаша Пуенте Хенила.

- Освојили смо Куп и права круна сезоне била би када бисмо освојили и првенство БиХ. Одлазим из Борца и желио бих да то урадим са дуплом круном. То би био најљепши начин да се опростим од града и клуба у којем сам поникао - истакао је Мијатовић.

Друга финална утакмица плеј-офа за првака БиХ биће одиграна у Љубушком 8. јуна, а евентуална трећа, такође на терену Извиђача четири дана касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана