Mijat Gaćinović, reprezentativac Srbije: Želimo pobjedu protiv Njemačke

Danijel Radujković
Mijat Gaćinović, reprezentativac Srbije: Želimo pobjedu protiv Njemačke

Banjaluka - Član omladinske selekcije Srbije Mijat Gaćinović izjavio je za "Glas Srpske" kako vjeruje da "orlići" mogu savladati selekciju Njemačke u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva koja se igra u Mađarskoj danas od 18 časova.

- Očekujem težak meč sa Nijemcima. Ovo će biti derbi grupe, ali vjerujem u našu snagu. Idemo na pobjedu, smatram da imamo kvalitetnu ekipu. Nismo imali sreće protiv Ukrajinaca u prvom kolu, bili smo bolji. Uslovi za igru su bili dosta teški zbog velike vrućine, ali to nije opravdanje i mogli smo još bolje odigrati - kazao je mladi Gaćinović.

Aktuelni šampioni Evrope u ovom uzrastu osvojili su bod u prvom kolu protiv Ukrajine (1:1), dok su Nijemci bez većih problema savladali Bugarsku (3:0).

Uz kapitena Nemanju Maksimovića i golmana Predraga Rajkovića, Gaćinović je jedini član ove selekcije koji se prošle godine okitio zlatom na prvenstvu u Litvaniji. On smatra da i ova generacija "orlića" može napraviti veliki rezultat kao i ona prošlogodišnja.

- Tu su negdje po kvalitetu obje reprezentacije. I u ovoj ima odličnih fudbalera. Međutim, još je rano prognozirati bilo šta, ali vjerujem u ovu selekciju i smatram da možemo napraviti zapažen rezultat kao i prošle godine u Litvaniji - dodao je Gaćinović.

Nada se da će Srbija zauzeti jedno od prva dva mjesta u grupi B, što bi im obezbijedilo prolazak u polufinale. Nakon meča sa Nijemcima očekuje ih duel sa Bugarskom u petak od 20.15 časova.

- Dosta toga zavisiće od meča sa Njemačkom, ali smatram da imamo kvalitet da prođemo grupu, što bi bio veliki uspjeh. Onda bismo došli u nokaut fazu gdje je sve moguće - zaključio je fudbaler Vojvodine, inače rođeni Trebinjac.

U drugoj utakmici grupe sastaće se Bugarska i Ukrajina od 21 čas.

Tabela

1. Njemačka 1        1        0        0        3:0     3

2. Srbija    1        0        1        0        1:1     1

3. Ukrajina 1        0        1        0        1:1     1

4. Bugarska 1        0        0        1        0:3     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana