Mijat Gaćinović, o boravku u Ajntrahtu, za Glas Srpske: Frankfurt kao kao kuća uz eks-ju koloniju

Danijel Radujković
Mijat Gaćinović, o boravku u Ajntrahtu, za Glas Srpske: Frankfurt kao kao kuća uz eks-ju koloniju

Banjaluka - Dugo je čekao mladi Trebinjac Mijat Gaćinović da debituje za Ajntraht i to se desilo proteklog vikenda kada je odigrao čitav meč u porazu od Majnca od 1:2, gdje je pokazao da će biti veliko pojačanje za tim iz Frankfurta.

Nakon 13 kola u Bundesligi trener ekipe Armin Veh prvi put je uvrstio Gaćinovića u početni sastav i nije pogriješio. Brzonogi fudbaler odigrao je odlično, ali njegov tim je izgubio najviše zbog toga što je od 40. minuta igrao bez isključenog Aleksandera Miera. Mladog igrača pohvalili su navijači na društvenim mrežama, koji su smatrali da je bio jedan od najboljih u ekipi koja trenutno zauzima 13. mjesto na tabeli sa 14 osvojenih bodova.

- Zadovoljan sam debijem, moram tako da nastavim. Mislim da imamo ekipu da budemo među prvih deset u Bundesligi i to su nam očekivanja do kraja sezone - kazao je Gaćinović za "Glas Srpske".

On je u avgustu došao u Ajntraht iz Vojvodine i trebalo mu je vremena da se privikne na novu sredinu, ali kako je kazao, sada je sve kako treba i očekuje da u nastavku sezone dobije još više šansi da igra.

- Trenutno mi je super, zadovoljan sam. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem, ali uspio sam. Iskreno, na početku mi je bilo malo teško, kao što je težak svaki početak. Međutim, puno su mi pomogli svi saigrači, a najviše koji pričaju naš jezik, Aleksandar Ignjovski, Haris Seferović i Slobodan Medojević - dodao je momak koji je tokom ljeta sa omladinskom reprezentacijom Srbije postao prvak svijeta na Novom Zelandu.

Dok je igrao za Vojvodinu Gaćinović je bio jedan od najboljih igrača, pravio je razliku na terenu i zbog toga su mnogi timovi bili zainteresovani za njegove usluge. Na kraju je izabrao odlazak u Njemačku i kako je istakao, za manje od pola godine je dosta napredovao.

- Ovdje je tempo dosta jači i brže se igra. Mislim da dobro napredujem i fizički sam spremniji. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu - zaključio je Gaćinović.

Bez poziva u reprezentaciju

Dok je većina igrača iz njegove generacije, koja je prvo osvojila Evropsko prvenstvo 2013, pa onda i Svjetsko ove godine igrala za mladu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017, igrač Ajntrahta nije dobio pozive za te mečeve iz razloga poznatih samo selektoru Tomislavu Siviću.

- Za reprezentaciju Srbije sam na raspolaganju i uvijek ću biti tu da dam svoj maksimum. Mislim da sam zaslužio poziv i na posljednjim utakmicama pa ga nisam dobio, tako da ne očekujem da dobijem ni u narednim - istakao je Gaćinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana