Мијат Гаћиновић, о боравку у Ајнтрахту, за Глас Српске: Франкфурт као као кућа уз екс-ју колонију

Данијел Радујковић
Мијат Гаћиновић, о боравку у Ајнтрахту, за Глас Српске: Франкфурт као као кућа уз екс-ју колонију

Бањалука - Дуго је чекао млади Требињац Мијат Гаћиновић да дебитује за Ајнтрахт и то се десило протеклог викенда када је одиграо читав меч у поразу од Мајнца од 1:2, гдје је показао да ће бити велико појачање за тим из Франкфурта.

Након 13 кола у Бундеслиги тренер екипе Армин Вех први пут је уврстио Гаћиновића у почетни састав и није погријешио. Брзоноги фудбалер одиграо је одлично, али његов тим је изгубио највише због тога што је од 40. минута играо без искљученог Александера Миера. Младог играча похвалили су навијачи на друштвеним мрежама, који су сматрали да је био један од најбољих у екипи која тренутно заузима 13. мјесто на табели са 14 освојених бодова.

- Задовољан сам дебијем, морам тако да наставим. Мислим да имамо екипу да будемо међу првих десет у Бундеслиги и то су нам очекивања до краја сезоне - казао је Гаћиновић за "Глас Српске".

Он је у августу дошао у Ајнтрахт из Војводине и требало му је времена да се привикне на нову средину, али како је казао, сада је све како треба и очекује да у наставку сезоне добије још више шанси да игра.

- Тренутно ми је супер, задовољан сам. Требало ми је мало времена да се навикнем, али успио сам. Искрено, на почетку ми је било мало тешко, као што је тежак сваки почетак. Међутим, пуно су ми помогли сви саиграчи, а највише који причају наш језик, Александар Игњовски, Харис Сеферовић и Слободан Медојевић - додао је момак који је током љета са омладинском репрезентацијом Србије постао првак свијета на Новом Зеланду.

Док је играо за Војводину Гаћиновић је био један од најбољих играча, правио је разлику на терену и због тога су многи тимови били заинтересовани за његове услуге. На крају је изабрао одлазак у Њемачку и како је истакао, за мање од пола године је доста напредовао.

- Овдје је темпо доста јачи и брже се игра. Мислим да добро напредујем и физички сам спремнији. Надам се да ћу наставити у том ритму - закључио је Гаћиновић.

Без позива у репрезентацију

Док је већина играча из његове генерације, која је прво освојила Европско првенство 2013, па онда и Свјетско ове године играла за младу репрезентацију у квалификацијама за Европско првенство 2017, играч Ајнтрахта није добио позиве за те мечеве из разлога познатих само селектору Томиславу Сивићу.

- За репрезентацију Србије сам на располагању и увијек ћу бити ту да дам свој максимум. Мислим да сам заслужио позив и на посљедњим утакмицама па га нисам добио, тако да не очекујем да добијем ни у наредним - истакао је Гаћиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана