Mijat Gaćinović, mladi igrač Vojvodine, za Glas Srpske: Španija, Njemačka ili Holandija idealne za mene

Danijel Radujković
Mijat Gaćinović, mladi igrač Vojvodine, za Glas Srpske: Španija, Njemačka ili Holandija idealne za mene

Banjaluka - Nakon dužeg oporavka zbog problema sa virusom mladi ofanzivni vezni fudbaler Vojvodine Mijat Gaćinović (20) vratio se treniranju sa ostatkom ekipe, ali je pod znakom pitanja da li će odigrati ijedan meč za "lale" ove sezone pošto postoji mogućnost da tokom ovog prelaznog roka promijeni sredinu.

Gaćinović je nedavno postao šampion svijeta sa omladinskom selekcijom Srbije, a već na Mundijalitu je imao zdravstvenih problema koji su ga mučili sve doskora.

- Počeo sam prije šest dana da treniram sa Vojvodinom i hvala bogu, super je za sada, dok ostatak ekipe trenira već dva mjeseca, otkako su na okupu. Odigrali su dosta utakmica i uigrali se i moram da se dobro spremim da bih ih sustigao što se tiče spreme. Tek nakon toga pokušaću da se nametnem treneru i borim se za mjesto u glavnom timu, a sve to pod uslovom da ostanem u ekipi - rekao je Gaćinović.

Međutim, kako stvari stoje, momak koji je rođen u Trebinju vrlo lako bi se mogao nametnuti treneru nekog drugog evropskog kluba. Za njega ima dosta zainteresovanih ekipa, ali Mijat u ovom trenutku nije mogao da otkrije ništa više osim gdje bi volio da nastavi karijeru.

- Kada je riječ o transferu, ne mogu trenutno ništa da pričam i još nema ništa konkretno. Mogao bih otići iz Vojvodine ako dođe dobra inostrana ponuda. Što se tiče liga gdje bih volio da odem, mislim da bi mi španska, holandska ili njemačka liga odgovarale i u jednu od tih država najviše bih volio da odem - kazao je brzonogi igrač sredine terena.

Za ovog mladića i prošle sezone bilo je dosta zainteresovanih timova, ali se taj broj povećao nakon ljetošnjeg Svjetskog prvenstva gdje je Gaćinović, kao i većina reprezentativaca Srbije, dodatno zainteresovao najbolje evropske klubove.

- Mnogo nam je značilo to Svjetsko prvenstvo i na privatnom planu i što se tiče samopouzdanja. Sada nas drugačije gledaju i postali smo interesantniji za mnoge klubove - zaključio je Gaćinović.

Odmor u Trebinju

Nakon što je sa omladinskom selekcijom Srbije osvojio Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu, Mijat je posjetio i rodno Trebinje gdje su mu sugrađani priredili doček.

- Bio sam nekoliko dana u Trebinju, bilo je baš fino. Takođe, otišao sam malo na more poslije sveg onog "haosa" koji sam imao tih dana. To mi je baš dobrodošlo - kazao je Gaćinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana