Mega u arhivi, slijedi Zadar

Zoran Vajkić
Mega u arhivi, slijedi Zadar

Laktaši - Igokea je stigla do četvrte pobjede na kraju prvog dijela sezone pošto je savladala Mega Leks rezultatom 70:63 u 13. kolu Jadranske lige.

Ipak, Aleksandrovčani neće imati mnogo vremena za odmor jer im već sutra u goste stiže Zadar. Dobra odbrana, posebno na vanjske igrače gostiju iz Sremske Mitrovice, bila je ključna za uspjeh. Uz agresivnu igru, Igokea je ofanzivnu ekipu svela na samo 63 poena, što je i bio cilj.

- Jedan od naših glavnih zadataka je bio da tim koji u prosjeku daje 83-84 poena svedemo na što manje koševa. To je ekipa koja, uz mladost, ima ogromnu energiju i talenat. Uz to, doveli smo ih u situaciju da igraju organizovan napad i da ne trče kontranapade. Osnovni cilj bio nam je da zaustavimo pik Nenad Miljenović - Nikola Jokić i u tome smo uspjeli - kazao je trener Igokee Željko Lukajić.

On je istakao da u igri Igokee ima još nedostataka.

- Stegnuti smo i ne završavamo neke akcije koje su realne. Ovom pobjedom možemo da vratimo dobro raspoloženje. Mislim da poslije ove igre u kojoj smo pokazali borbenost i energiju niko više ne može da kaže ništa kada je u pitanju pristup igrača utakmici. I u utorak protiv Zadra pristup će biti isti - rekao je Lukajić i dodao da bi trebalo da Dešon Meklur zaigra protiv Zadrana.

U 14. kolu, koje se igra sredinom sedmice, sastaju se, utorak: Cedevita - Krka (18), Olimpija - Cibona (20), Partizan - Solnok (20), Igokea - Zadar (21). Srijeda: Levski - Crvena zvezda (13), Metalac - Budućnost (18). Četvrtak: MZT - Mega Leks (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana