Међународни карате турнир Бањалука опен 2017: Кастра најуспјешнија

Дарко Пашагић
Међународни карате турнир Бањалука опен 2017: Кастра најуспјешнија

Бањалука - Чланови Карате клуба Кастра из Бањалуке били су најуспјешнији на 13. Међународном турниру "Бањалука опен 2017", који је организовао КК "Синђелић".

У конкуренцији 678 такмичара из 37 клубова Републике Српске, ФБиХ, Хрватске и Србије Кастра је освојила 77 медаља (25 златних, 24 сребрне и 28 бронзаних) и са 151 бодом била убједљиво најбоља у генералном пласману. Иза њих пласирала су се још два бањалучка клуба. Друго мјесто припало је КК "Шеснаеста" са 52 бода (32 медаље - седам златних, шест сребрних и 19 бронзаних), а треће Школи каратеа Карате клуба Шотокан са 46 (24 одличја - осам златних, шест сребрних и десет бронзаних).

- Иако смо прилично млад клуб ову сезону смо отворили као из снова и већ се са другог такмичења враћамо као најуспјешнији у генералном пласману. Први пут било је то у фебруару у Тузли, гдје је одржан турнир у организацији КК До. Ипак, успјех у Бањалуци нам је далеко дражи, јер смо га остварили у веома јако конкуренцији, али и показали да се на нас може најозбиљније рачунати када су у питању високи домети - нагласила је Драгана Бранковић, тренер Карате клуба Кастра који је на овој смотри наступио са 41 такмичаром.

Кастри су припали и пехари намијењени најбољем такмичару и такмичарки. Код мушкараца је то Страхиња Бранковић, који је наступио у кадетској и јуниорској конкуренцији, гдје је освојио чак осам одличја (три златна, четири сребрна и једно бронзано), док је код дјевојака најбоља Михаела Вујковац са пет одличја (четири злата и једна бронза). Разлога за задовољство имао је и тренер Школе каратеа Карате клуба Шотокан Рајко Врањеш чији су такмичари били трећи у генералном пласману.

- То је сјајан успјех, када се зна да су чланови мога клуба наступили само у катама, појединачно и екипно. Да смо имали представнике у борбама, појединачно и екипно, успјех би сигурно био далеко већи. Похвалио бих одличну организацију и сигуран сам да су овакви турнири најбоља промоција каратеа - рекао је Врањеш.

"Синђелић"

Тренер "Синђелића" Мирољуб Кременовић био је презадовољан послије успјешно организоване смотре.

- Радује ме што је турнир у потпуности испунио очекивања и са 678 такмичара био један од најбројнијих које смо организовали. Драго ми је што сви из Бањалуке носе лијепе утиске. Подијелили смо 118 комплета медаља, још 200 учесничких одличја за почетнике. Као што је и обичај резултати такмичара домаћег клуба нису збрајани у генералном пласману, али сам задовољан наступом "Синђелића" - рекао је Кременовић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана