Меч истине рукометаша Борца у Холандији

Душан Репија
Меч истине рукометаша Борца у Холандији

Бањалука - Голман Борца м:тел Тибор Иванишевић пун је оптимизма пред суботњи реванш меч трећег кола Купа ЕХФ против ОЦИ Лимбурга Лајонса (19.30 часова) упркос поразу Бањалучана на свом паркету у првој утакмицу (29:31).

Одлични голман вјерује да ће његови саиграчи и он коначно пронаћи формулу да савладају Холанђане, пошто су у два одмјеравања снага доживјели неуспјехе.

- Ово је другачији меч од два претходна. Ствар је јасна, више нема поправног, што самим тим мења све. Први дуел у квалификацијама за Лигу шампиона није имао готово никакав значај, а утакмица у "Борику" прије седам дана била је само прво полувреме. Сада у Ситарду морамо да покажемо да смо права екипа, да имамо квалитет за групну фазу  - рекао је Иванишевић.

Одлични голман воли да брани утакмице које су пуне набоја и у којим нема поправног.

- Летос сам био у сличној ситуацији. Са репрезентацијом Србије сам наступао на Универзијади у Јужној Кореји, против које смо се борили за финале. Био је велики притисак, цела дворана против нас, али смо успели да славимо. Слично је било и против Хаслума у другом колу. У неким моментима меча имали смо предност и по девет голова разлике, тако да не видим разлог зашто не бисмо савладали Лајонсе бар са три, што нам гарантује пролаз. Зашто не бисмо славили и убедљивије - рекао је Иванишевић.

Момак који је рођен у Мостару, а каријеру почео у Црвеној звезди, сакупио је у првом мечу десет одбрана, али је у неколико наврата био остављен на милост и немилост противничким играчима, који су брзом игром долазили до лаких голова.

- То морамо да зауставимо. Екипа која то не успе неће се добро провести. Извукли смо поуке из првог меча и убеђен сам да ће овог пута бити другачије - закључио је Иванишевић.

Мађари на центру

Мађарске судије Петер Херцег и Петер Шуди судиће меч у Ситарду. У дворани "Фитланд ХЛ", која има капацитет 2.500 мјеста, очекује се више од 2.000 навијача.

Тривунџа игра

Један од кључних играча Борца Срђан Тривунџа није додатно кажњен због црвеног картона на првом мечу и биће адут Бориса Дворшека.

- Нисмо добили никакво обавјештење из ЕХФ-а о другачијој одлуци, а судије и делегат су одмах послије првог меча рекли да неће бити додатно кажњен - рекао је Дворшек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана