Матић гради тим око Врањеша

Иван Драгичевић
Матић гради тим око Врањеша

Бањалука - Један од најбољих изданака Борчеве рукометне школе у послијератном периоду Владимир Врањеш овог љета промијенио је клуб, али је остао у Мађарској, јер је дрес Пик Сегеда замијенио дресом амбициозне Татабање.

Нови клуб горостасног Бањалучанина прије шест година је елиминисао Борац у трећем колу ЕХФ купа, а боје великана из Господске тада је бранио Врањеш. У односу на тај период Татабања је много напредовала на свим нивоима.

- Дошао сам у клуб дуге традиције који улаже велики новац. Оформљена је квалитетна екипа, стигло је шест, седам нових играча, укључујући и мене. Управа је показала велику жељу да ме ангажује и виде ме као главног играча око којег ће градити екипу и игру. Полажу велике наде у мене и надам се да ћу им вратити добрим играма. Сезона је дуга и линију ћемо повући на крају. Имам уговор на двије године и за сада сам задовољан виђеним - рекао је Врањеш.

Тренер екипе је српски стручњак Владан Матић којег Врањеш познаје још из Сегедина. Циљ клуба је освајање трећег мјеста и пласман у ЕХФ куп, а Врањеш вјерује да ће његова екипа "раздвојити" Веспрем и Пик Сегед уколико им се укаже шанса.

- Већ на почетку сезоне играмо против два најјача ривала. Лига је изузетно јака и стално напредује, нарочито сада када је ушао новац од лутрије. Број странаца је ограничен на пет играча, а уколико екипа има још неког играча преко тог броја, онда плаћа пенале. Мађарско првенство сврстао бих међу четири најквалитетнија у Европи, у лиги има доста шпанских тренера и играча. Ми смо одлично играли у припремном дијелу, освојили смо турнир у Словачкој, добили све утакмице до сада, укључујући двије побједе против ППД Загреба - казао је Врањеш.

Заједно с њим у екипи су два Црногорца, Милош Божовић и Милош Вујовић, па ће имати с ким да поприча на српском језику. Татабања је градић надомак Будимпеште па је и то олакшавајућа околност када је у питању привикавање на нову средину.

Земљаци

Током три године у Сегедину Врањеш је постао велики пријатељ са прослављеним српским кошаркашем Миленком Топићем који сада ради као асистент у тамошњем клубу.

- Много времена смо проводили заједно. Пошто и ја волим кошарку, често смо гледали утакмице Евролиге, а ишли смо у Београд на четвртфинале између Црвене звезде и ЦСКА. Он је јако добар човјек, а некад се присјетимо и његових играчких дана. Касније смо дошли до тога да он води поријекло из једног села са Мањаче, одакле су и моји коријени, па се сада зовемо земљацима - рекао је Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана