Marković prva pesnica bokserskog turnira Radovan Bisić

Darko Pašagić
Marković prva pesnica bokserskog turnira Radovan Bisić

Banjaluka - Najbolji bokser 14. međunarodnog bokserskog turnira "Radovan Bisić", koji je održan u prepunoj dvorani "Obilićevo", je član banjalučke Slavije Stefan Marković (kategorija do 57 kilograma), koji je u finalnom meču savladao Marka Pavlovića iz bijeljinskog Radnika.

Njemu su prelazni i pehar u trajno vlasništvo uručili predsjednik Bokserskog kluba Slavija Zoran Rašljić i sin pokojnog Radovana Bisića, Marko.

- U dosadašnjoj karijeri osvajao sam brojna priznanja i medalje, ali ovo mi je jedno od najdražih. U ovom meču sam dominirao, praktično sam nastupio sa slomljenom rukom i odmah poslije proglašenja otišao sam da stavim gips. Vjerujem da će povreda biti veoma brzo sanirana i da će mi ovo biti dodatni podsticaj u karijeri - naglasio je Jekić.

Za najboljeg tehničara proglašen je član Slavije Sandro Poletan (kategorija do 81 kg), koji je u finalu pobijedio Deana Veljkovića (Srbija) jednoglasnom odlukom sudija na poene. Nezadovoljan odlukom žirija, u kojem su bili predsjednik Bokserskog saveza RS Milenko Tomić, prvi čovjek Skupštine BS RS Vukašin Rodić, počasni predsjednik Slavije Dragan Batar i zvanični delegat turnira Predrag Bartula, da bude proglašen samo za najboljeg tehničara, a ne i najboljeg boksera, Poletan je burno reagovao i razbio pehar, koji mu je uručio direktor Slavije Duško Bjelinić. Ovaj incident bacio je malu mrlju na odlično organizovanu manifestaciju, koja je pokazala da Banjalučani vole boks, ali i da novo rukovodstvo kluba ulaže maksimalne napore da ovaj trofejni sportski kolektiv vrati na put stare slave.

Najborbeniji par bili su takmičari u kategoriji do 60 kilograma Nikola Ivković ("Sveti Georgije", Banjaluka) - Sebastijan Šaćiri (Srbija). Njima su pehare uručili predsjednik BS RS Milenko Tomić i potpredsjednik Slavije Nenad Rađević.

- Drago mi je što sam dobio priznanje za učesnika najborbenije borbe u kojoj sam zabilježio pobjedu. Znam odranije da Slavija ima odličnu školu boksa i sjajne takmičare, ali i da banjalučka publika voli "plemenitu vještinu", što je pokazala i ovom prilikom. Nadam se da ću i u narednim godinama imati priliku da budem gost na ovoj smotri - naglasio je Šaćiri.

Rezultati

Dvorana: "Obilićevo" u Banjaluci.

Sudije: Vlado Majstorović (BiH, vrhovni), Milanko Rakić (BiH), Tina Poletan (BiH), Damjan Šel (Slovenija).

Delegat: Miladin Vasojević (Srbija).

Mjerilac vremena: Marinko Špirić (BiH).

Tehnički rezultati: uvodna borba, juniori, do 91 kilogram: Dalibor Mijić (Slavija) - Žan Kroneker (Slovenija) 2:0 (3:0), finalne borbe: do 60 kg: Nikola Ivković ("Sveti Georgije") - Sebastijan Šaćiri (Srbija) 0:2 (3:0), do 64 kg: Stefan Marković (S) - Marko Pavlović (Radnik) 2:0 (3:0), do 64 kg: Mario Aleksić (S) - Petar Stošić (SRB) 0:2 (3:0), do 75 kg: Jovan Stjepanović (S) - Branislav Malinović (R) 0:2 (3:0), do 75 kg: Edi Sejdinović (SLO) - Stefan Čolović (SRB) 0:2 (3:0), do 81 kg: Darko Kučuk (S) - Miloš Veletić (R) 0:2 (3:0), do 81 kg: Dean Veljković (SRB) - Sandro Poletan (S) 0:2 (3:0), do 91 kg: Dragan Rokvić (S) - Miloš Milić (Slo) 2:0 (prekid u drugoj rundi).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana