Марко Шћекић замијенио Драгана Мичића на кормилу Борца: Зрео сам за самосталну тренерску каријеру

Милан Зубовић
Марко Шћекић замијенио Драгана Мичића на кормилу Борца: Зрео сам за самосталну тренерску каријеру

Бањалука - Нови тренер кошаркаша Борца је Марко Шћекић, који је прошле сезоне био помоћник Драгану Мичићу, а једно кратко вријеме и играч.

Сада је дефинитивно скинуо дрес, патике окачио о клин и обукао одијело те се у потпуности посветио тренерском послу, а прве кораке направиће у граду у којем се афирмисао прије двадесетак година.

- Не бојим се изазова и сматрам да сам довољно зрео да започнем самосталну тренерску каријеру што представља нову епизоду у мом животу - изјавио је Шћекић који данас слави 38. рођендан.

Током каријере играо је за десет клубова, али у посљедња два није оставио значајнији траг због повреде рамена. Имао је прилику да сарађује са много тренера међу којима су били Драго Каралић, Ненад Трајковић, Предраг Јаћимовић, Јовица Арсић, Владе Ђуровић, Велимир Гашић, Предраг Крунић, Сашо Филиповски, Дејан Радоњић, Фабрицио Фратес, Андреа Тринкијери, Влада Јовановић... Тешко му је било издвојити оног који је оставио највећи утисак на њега.

- Сви тренери са којима сам сарађивао, а било их је много, имали су своју филозофију игре, своје приступе игре и свој начин схватања кошарке. Ипак, имали су једну заједничку линију, а то је посвећеност детаљима. Ако бих морао да бирам међу њима сигурно да Гашић и Арсић имају посебно мјесто, јер сам тада био на почетку каријере, док у каснијем раду морам да поменем Тринкијерија, Радоњића, Крунића и Филиповског. Да ли се са неким од њих могу идентификовати? Тешко, јер већ сада видим да мој стил вођења екипе неће бити сличан ниједном од њих, али да сам покупио доста знања то сигурно јесам - рекао је Шћекић.

Већ је поставио одређене смјернице у раду са екипом.

- Наставили смо са радом, јер озбиљна екипа себи не смије приуштити паузу од неколико мјесеци колико неће бити такмичења. Тренираћемо до краја јуна када ћемо имати годишњи одмор, а онда се поново скупити и кренути са припремама. Покушаћемо задржати већину играча и евентуално се појачамо на дефицитарним позицијама или подмладимо екипу. Као и до сада базираћемо се на играче из Бањалуке и околине. За сада ниједан играч из прошлосезонског тима није отишао - казао је Шћекић.

Повреда

Крајем фебруара вратио се на паркет у 17. колу Прве лиге РС да би потом играо све до четвртог меча финалне серије плеј-офа када се повриједио па није могао да помогне саиграчима у мајсторици против Леотара коју су Требињци добили и постали шампиони Српске те се пласирали у Лигу БиХ. Поред њега велики хендикеп Бањалучани су имали у том мечу, јер нису рачунали на још три битна играча у ротацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана