Marko Šćekić vratio se na teren u dresu Borca: Tu sam da pomognem kad zagusti

Milan Zubović
Marko Šćekić vratio se na teren u dresu Borca: Tu sam da pomognem kad zagusti

Banjaluka - Skoro tri i po godine Marko Šćekić uživao je u košarkaškoj penziji, ali je ponovo obukao dres i vratio se na parket iako će u maju napuniti 38 godina.

Njegov povratak nije bio grom iz vedra neba, jer ga je najavio još početkom sezone kada je postao pomoćnik trenera Dragana Mičića u Borcu, a prve minute pred banjalučkom publikom upisao je na meču 18. kola Prve lige Republike Srpske protiv Drine Princip (76:64). Mičić mu je dao 23 minuta tokom kojih je on ubacio sedam poena uz deset skokova i četiri asistencije. Ipak, iskusni krilni centar koji može da pokrije poziciju “petice” na prvoligaške terene Srpske vratio se u prošlom kolu poslije skoro 19 godina, kada je upravo igrao za ekipu iz rodnog Zvornika.

- Više od tri godine nisam ozbiljno igrao i samo rekreativno sam održavao formu, ali želja za takmičenjem je presudila da se ponovo vratim i pomognem ekipi kada zagusti. Generalno sam zadovoljan svojom partijom i drago mi je da sam nakon toliko godina pauze dao doprinos pobjedi - rekao je Šćekić.

Iako veoma iskusan igrač, priznao je da mu dosta teže padaju treninzi nego što je ranije bio slučaj.

- Lijepo je igrati ovakve utakmice, ali to ima i svoje nuspojave pa koljeno počinje da boli, kao i ramena, te mi treba nekoliko dana za oporavak, jer biologija čini svoje. Sam sebi pravim pauze i raspored kada da treniram, da zadržim svježinu, jer je prošlo vrijeme kada se svaki dan moglo trenirati i igrati punom parom - istakao je Šćekić.

Sada je saigrač momcima kojima je doskoro bio trener, a na terenu mora da sluša svog saradnika Mičića.

- Momci me dobro prihvataju i primaju svaku sugestiju ili savjet, čime sam veoma zadovoljan, dok naš odnos nije nimalo promijenjen. Sa Mičićem Đerom je stara priča. Poznajemo se “sto godina” i odnos je uvijek bio perfektan. Isto gledamo i razmišljamo o košarci, tako da će sada biti i dosta lakše da na terenu sprovodimo neke ideje - kazao je Šćekić.

Borac je obezbijedio mjesto u plej-ofu, dok njemu nije mu u planu da još dugo igra.

- Planiram da izguram sezonu do kraja, da osvojimo titulu šampiona Republike Srpske i vratimo se u Ligu BiH. To nam je cilj i pomoći ću koliko budem mogao da to ostvarimo, dok onda slijedi trenerski dio kojem sam posvećen nekoliko posljednjih godina. Lideri smo Prve lige i želimo da tu ostanemo - naglasio je Šćekić.

Savjet mladima

Košarkaš koji je tokom sezone igrao za Drinu, Borac, Vojvodinu, Turov, Oldenburg, Budućnost, Kantu, Igokeu i kratko za Helios smatra da mlađi igrači moraju biti posvećeniji treningu jer je to put do vrha.

- Momcima uvijek govorim da moraju biti čvrsti, požrtvovani i uporni te da mnogo i jako treniraju da bi uspjeli. Bez jakog treninga nema uspjeha, što odgovorno mogu da kažem jer sam prošao dosta toga tokom karijere - rekao je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana