Марко Шћекић: Желим да се скрасим у РС

Милан Зубовић
Марко Шћекић: Желим да се скрасим у РС

Бањалука - Кошаркаш Марко Шћекић потврдио је да преговара са управом Игокее о ангажману за идућу сезону и да ће све бити познато сљедеће седмице.

Руководство актуелног шампиона БиХ у потрази је за играчем који игра на позицији центра, а након што пробу није прошао холандски репрезентативац Ник Аудендаг, окренули су се Шћекићу који је тренутно без ангажмана.

- Од почетка ове седмице тренирам са Игокеом и истовремено преговарам са управом. Још нисмо ништа конкретно договорили и све ће бити јасно сљедеће седмице - изјавио је Шћекић.

Оне је прошле године наступао за италијански Варезе, са којим је у уговору имао опцију да наставе сарадњу још годину, али до тога није дошло.

- У мом сада већ бившем клубу доста тога се промијенило. Дошао је нови предсједник и нови тренери, нико из прошлосезонског тима није остао - додао је Шћекић.

Један од разлога за потписивање је жеља да се скраси у Бањалуци.

- Када су у питању понуде клубова, сигурно је да су оне иностране много издашније него домаће, али већ је дошло вријеме да се скрасим. Мој старији син Лука идуће године кренуће у школу и волио бих да овдје упише први разред. Планирао сам да се идуће сезоне вратим у Републику Српску, али ако се договорим са Игокеом, неће ми бити проблем да већ сада останем. Доста ми је сељакања са дјецом - истакао је Шћекић.

Каријера

Шћекић је каријеру започео у Дрини из родног Зворника, да би затим од 2000. до 2005. године бранио боје бањалучког Борац Нектара. Послије тога провео је три сезоне у Војводини, а затим једну у пољском Турову. Од 2008. до 2011. играо је за њемачки Олденбург, док је до 2011. био члан Будућности. Услиједио је одлазак у италијански Канту гдје се задржао до 2013. године, а прошле сезоне био је члан Варезеа. Са универзитетском репрезентацијом Србије и Црне Горе освојио је бронзану медаљу 2005. године у Измиру. Са Олденбургом је био шампион Њемачке 2009, а са Будућности шампион Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана