Marjanović dio Kunlun spektakla

Darko Pašagić
Marjanović dio Kunlun spektakla

Banjaluka - Najbolji kik-bokser iz Republike Srpske Denis Marjanović učestvovaće u nedjelju na prestižnom "Kunlun fajtu", koji će biti održan u Vuhanu, a protivnik će mu biti domaći borac Džang Džua.

Banjalučanin, koji u svom vlasništvu ima nekoliko šampionskih pojaseva profesionalnog prvaka Evrope i svijeta u različitim verzijama, kaže da poziv nije očekivao, ali da ga je bez previše razmišljanja prihvatio.

- Poziv je došao iznenada i ušao sam na smotru u Vuhanu kao zamjena za njemačkog borca Danijela Derera, ali sam siguran da ću se kineskoj publici predstaviti u pravom svjetlu - naglasio je Marjanović.

On je istakao da će na ovoj smotri nastupiti pod zastavom Srbije.

- Imam dvojno državljanstvo, a na ovaj korak sam se odlučio zato što sa pasošem BiH za ovako kratko vrijeme na bih uspio da dobijem vizu. Moja "ulaznica" za ovaj spektakl bio je Novosađanin Miša Bačulov u čijem "Ronin Džimu" često treniram i spremam se za pojedine mečeve. Njegovi takmičari su već nastupili u Kini odakle nose sjajne utiske, jer po običaju "Kunlun fajt" posmatra veliki broj poklonika kik-boksa. Inače, biću prvi kik-bokser iz BiH koji će nastupiti na "Kunlunu" - nastavio je Marjanović.

Banjalučanin će se boriti u disciplini "K-1", kategorija do 88 kilograma.

- To nije moja standardna kategorija, jer, kao što je poznato, radim mečeve do 85 kilograma. Ovo, inače, i nije standardna kategorija, ali na ovim smotrama se često koristi. Inače, ovaj "Kunlun fajt" se održava u gradu Vuhanu, koji ima čak 12 miliona stanovnika - rekao je Marjanović.

O rivalu nema baš puno podataka.

- Znam da je do sada imao 19 profesionalnih mečeva u kojima je zabilježio 16 pobjeda. To je u ovom trenutku najmanje važno, jer sam u dobroj formi i očekujem da mogu pobijediti Kineza - dodao je Marjanović koji bi 25. novembra trebalo da nastupi i na spektaklu u Novom Sadu.

"Kunlun fajt"

Smotre pod nazivom "Kunlun fajt" održavaju se tokom cijele godine širom Kine i prvorazredan su sportski događaj u ovoj zemlji. Prenosi ih nacionalna televizija i to su cjelovečernji spektakli u kojima je uglavnom u svakoj borbi jedan takmičar iz Kine, a drugi iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana