Марјановић дио Кунлун спектакла

Дарко Пашагић
Марјановић дио Кунлун спектакла

Бањалука - Најбољи кик-боксер из Републике Српске Денис Марјановић учествоваће у недјељу на престижном "Кунлун фајту", који ће бити одржан у Вухану, а противник ће му бити домаћи борац Џанг Џуа.

Бањалучанин, који у свом власништву има неколико шампионских појасева професионалног првака Европе и свијета у различитим верзијама, каже да позив није очекивао, али да га је без превише размишљања прихватио.

- Позив је дошао изненада и ушао сам на смотру у Вухану као замјена за њемачког борца Данијела Дерера, али сам сигуран да ћу се кинеској публици представити у правом свјетлу - нагласио је Марјановић.

Он је истакао да ће на овој смотри наступити под заставом Србије.

- Имам двојно држављанство, а на овај корак сам се одлучио зато што са пасошем БиХ за овако кратко вријеме на бих успио да добијем визу. Моја "улазница" за овај спектакл био је Новосађанин Миша Бачулов у чијем "Ронин Џиму" често тренирам и спремам се за поједине мечеве. Његови такмичари су већ наступили у Кини одакле носе сјајне утиске, јер по обичају "Кунлун фајт" посматра велики број поклоника кик-бокса. Иначе, бићу први кик-боксер из БиХ који ће наступити на "Кунлуну" - наставио је Марјановић.

Бањалучанин ће се борити у дисциплини "К-1", категорија до 88 килограма.

- То није моја стандардна категорија, јер, као што је познато, радим мечеве до 85 килограма. Ово, иначе, и није стандардна категорија, али на овим смотрама се често користи. Иначе, овај "Кунлун фајт" се одржава у граду Вухану, који има чак 12 милиона становника - рекао је Марјановић.

О ривалу нема баш пуно података.

- Знам да је до сада имао 19 професионалних мечева у којима је забиљежио 16 побједа. То је у овом тренутку најмање важно, јер сам у доброј форми и очекујем да могу побиједити Кинеза - додао је Марјановић који би 25. новембра требало да наступи и на спектаклу у Новом Саду.

"Кунлун фајт"

Смотре под називом "Кунлун фајт" одржавају се током цијеле године широм Кине и прворазредан су спортски догађај у овој земљи. Преноси их национална телевизија и то су цјеловечерњи спектакли у којима је углавном у свакој борби један такмичар из Кине, а други из иностранства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана