Marinović u Široki ide bez pola tima

Darko Pašagić
Marinović u Široki ide bez pola tima

Banjaluka - Desetkovani sastav Fudbalskog kluba Borac gostovaće u subotu od 16.30 časova ekipi Širokog Brijega.

Šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović ima velikih kadrovskih problema jer za meč 27. kola Premijer lige BiH ne može da računa na petoricu igrača.

- Marko Jevtić neće igrati zbog žutih kartona, na povrede se žale Siniša Dujaković i Darko Đajić, dok je još ranije sezona završena za Stefana Dujakovića i Nebojšu Runića. Praktično, na ovo gostovanje otputovaćemo sa samo 14 raspoloživih igrača - naglasio je Marinović.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da je u prošlom kolu zabilježena pobjeda nad Rudar Prijedorom.

- Prekinuli smo post, ali i povratili poljuljano raspoloženje u ekipi. Iako u Široki Brijeg putujemo oslabljeni, vjerujem da možemo da se ravnopravno nosimo sa rivalom, koji je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule - dodao je Marinović.

Pobjedu protiv "rudara" donio je Haris Handžić, koji je het-trikom odagnao sve sumnje oko toga ko će u komšijskom duelu doći do bodova.

- Bili smo pod velikim pritiskom, jer lopta jednostavno nije htjela u gol, a pogotovo na našem terenu. Sada je mnogo lakše. Putujemo rasterećeno na "Pecaru" i vjerujem da možemo  iznenaditi Široki Brijeg, koji je u ovom derbiju blagi favorit - istakao je Handžić.

Saopštenje

Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac izdao je juče saopštenje za javnost koje je potpisao predsjednik Draško Ilić, a povod za to su, kako kaže, "napadi bivših funkcionera kluba, pojedinih novinara i navijača". Saopštenje je sastavljeno od 15 pitanja koja se odnose na to šta su do sada čelnici kluba uspjeli da urade.

- Ako fudbalska, sportska i sva druga javnost smatra da smo na pogrešnom putu, ova uprava, koja tek odnedavno vodi klub, spremna je da prihvati odgovornost i prepusti da ga vodi neko drugi - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana