Мариновић у Широки иде без пола тима

Дарко Пашагић
Мариновић у Широки иде без пола тима

Бањалука - Десетковани састав Фудбалског клуба Борац гостоваће у суботу од 16.30 часова екипи Широког Бријега.

Шеф стручног штаба Бањалучана Винко Мариновић има великих кадровских проблема јер за меч 27. кола Премијер лиге БиХ не може да рачуна на петорицу играча.

- Марко Јевтић неће играти због жутих картона, на повреде се жале Синиша Дујаковић и Дарко Ђајић, док је још раније сезона завршена за Стефана Дујаковића и Небојшу Рунића. Практично, на ово гостовање отпутоваћемо са само 14 расположивих играча - нагласио је Мариновић.

Према његовим ријечима, најважније је да је у прошлом колу забиљежена побједа над Рудар Приједором.

- Прекинули смо пост, али и повратили пољуљано расположење у екипи. Иако у Широки Бријег путујемо ослабљени, вјерујем да можемо да се равноправно носимо са ривалом, који је најозбиљнији кандидат за освајање титуле - додао је Мариновић.

Побједу против "рудара" донио је Харис Ханџић, који је хет-триком одагнао све сумње око тога ко ће у комшијском дуелу доћи до бодова.

- Били смо под великим притиском, јер лопта једноставно није хтјела у гол, а поготово на нашем терену. Сада је много лакше. Путујемо растерећено на "Пецару" и вјерујем да можемо  изненадити Широки Бријег, који је у овом дербију благи фаворит - истакао је Ханџић.

Саопштење

Управни одбор Фудбалског клуба Борац издао је јуче саопштење за јавност које је потписао предсједник Драшко Илић, а повод за то су, како каже, "напади бивших функционера клуба, појединих новинара и навијача". Саопштење је састављено од 15 питања која се односе на то шта су до сада челници клуба успјели да ураде.

- Ако фудбалска, спортска и сва друга јавност сматра да смо на погрешном путу, ова управа, која тек однедавно води клуб, спремна је да прихвати одговорност и препусти да га води неко други - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана