Marinović odlazi u Zrinski, Jagodić najbliži klupi Borca

Dušan Repija
Marinović odlazi u Zrinski, Jagodić najbliži klupi Borca

Banjaluka - Vinko Marinović od juče nije trener Borca, pošto je prihvatio ponudu Zrinjskog i sporazumno raskinuo ugovor sa Banjalučanima, a glavni kandidat da zauzme njegovo mjesto je bivši trener Borca Vlado Jagodić. Banjaluka - Vinko Marinović od juče nije trener Borca, pošto je prihvatio ponudu Zrinjskog i sporazumno raskinuo ugovor sa Banjalučanima, a glavni kandidat da zauzme njegovo mjesto je bivši trener Borca Vlado Jagodić.

Banjalukom se juče kao grom iz vedra neba proširila vijest da je Marinović na meti aktuelnog šampiona BiH, a ubrzo se ispostavila i kao tačna. Rezultati koje je postigao sa Borcem nisu prošli nezapaženo, pa su čelnici kluba iz Mostara riješili da mu ukažu povjerenje poslije odlaska Miše Krstičevića, a mladi trener je prihvatio izazov. Iako to sam nije potvrdio, čelnici Zrinjskog su saopštili da je dogovor postignut, a promocija će vjerovatno biti danas. Gotovo po pravilu kada neko od trenera u klubova u Premijer ligi dobije otkaz, ime Vlade Jagodića odmah je u najužem krugu kandidata za preuzimanje upražnjene pozicije. Tako je bilo i ovaj put, a trener koji je sa "crveno-plavima" osvojio jedinu titulu prvaka 2011. godine ne krije da bi volio da se vrati na mjesto uspjeha.

- Iznenađen sam informacijom o odlasku mog prijatelja Marinovića i žao mi je zbog toga. Sa druge strane, više puta sam ponovi da je Borac moj klub i da je jedini u Republici Srpskoj koji bih trenirao. Cijenim sve što je uradila ova uprava i otvoren sam za pregovore - rekao je Jagodić.

Iako se pominjao kao mogući kandidat Velimir Stojnić nije u konkurenciji za trenera i uprava nije sa njim kontaktirala. Direktor Borca Robert Zrilić potvrdio je da je Vinko Marinović bivši trener, a nije propustio priliku da mu se zahvali na svemu što je učinio za "crveno-plave".

- O Marinoviću imamo samo riječi hvale. Razumjeli smo njegovu želju i korektno se rastali. Za njega će vrata Borca uvijek biti otvorena. Dugujemo mu veliku zahvalnost - rekao je Zrilić.

Bilans

Zanimljivo je da je Vinko Marinović debitovao na klupi Borca baš protiv budućeg kluba Zrinjskog u Mostaru. Bilo je to 22. marta 2014. godine, a domaći su slavili sa 2:1. Do kraja sezone Marinović je upisao dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza, a Borac na kraju završio kao šesti. U tekućoj sezoni upisao je deset pobjeda, četiri remija i četiri poraza. Uspješan je bio i u Kupu, pošto je Borac došao do polufinala, uz četiri pobjede i poraz od Sarajeva, koji nije bio koban. Ukoliko se sudbina poigra sa mladim stručnjakom, možda će se brzo vratiti na Gradski stadion, pošto je i Zrinjski izborio polufinale Kupa, a žrijeb je zakazan za 7. april.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana