Manojlović ide stazama Pisića

Drago Gajić
Manojlović ide stazama Pisića

Zvornik - Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, prije svega u disciplini 110 i 400 metara sa preponama, i talentu mladog atletičara iz Zvornika Alesandra Manojlovića, rođen je novi Borisav Pisić.

On je bio dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije i rekorder na 110 metara sa preponama, a učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Moskvi. Alesandro ima 16 godina i polako ide njegovim stopama, a počeo je trenirati sa šest godina u Akademcu iz Bijeljine, kod trenera Milana Stojanovića i Momčila Mandića. Prvi značajniji uspjeh bio mu je drugo mjesto na prvenstvu BiH na 600 metara. Još je aktuelan njegov pionirski rekord na prvenstvu BiH na 1.000 metara od 2:39 minuta.

- Moji ozbiljni rezultati počinju prije pet godina, kada sam prešao u Zvornik kod trenera Slavice i Momčila Mandića. Prelazim na discipline 110 i 400 metara sa preponama u kojoj sam bio višestruki prvak Republike Srpske i BiH, a osvojio sam više puta prva mjesta na mitinzima u Beogradu i Novom Sadu. Najbolji rezultat postigao sam na prvenstvu Republike Srpske u disciplini 110 metara sa preponama u vremenu 12,50 sekundi, a među najdražim medaljama mi je prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine - rekao je Alesandro.

Trener Momčilo Mandić, očekuje sjajne rezultate od ovog mladog atletičara.

- Uvidio sam njegove fizičke predispozicije i sjajnu tehniku i prebacio ga na prepone. Očekujem još bolje rezultate na predstojećem prvenstvu Balkana u reprezentaciji BiH. Alesandro ima sve uslove da stigne uspjehe slavnog atletičara iz Zvornika Borisava Pisića - rekao je Mandić.

Uvršten u reprezentaciju

Atletičar Alesandro Manojlović prošle godine uvršten je u reprezentaciju BiH, što je dokaz da se radi u perspektivnom takmičaru. Ove sezone očekuje se da ostvari još bolje rezultate i ispuni očekivanja trenerskog para Slavice i Momčila Mandića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana