Малене су велике пуне 54 године

Душан Репија
Малене су велике пуне 54 године

Бањалука - У историји дугој 54 године генерације кошаркашица Младог Крајишника освојиле су безброј трофеја и медаља, али посљедња коју је овај клуб добио од предсједника Републике Српске Милорада Додика је најважнија.

Ово је заједнички став свих челника клуба који су организовали прославу поводом добијања Медаље заслуга за народ, коју је клуб добио за 25. рођендан Српске. Гледајући трофеје и имена кошаркашица које су пронијеле име клуба и града широм свијета, одликовање је дошло у праве руке.

- Млади Крајишник има дугу и богату традицију. Одржали смо се као клуб са најбољим резултатима што је врх државе препознао. Медаља нам много значи, али је обавеза да радимо још боље - рекао је предсједник клуба Жељко Домазет.

"Малене" су одувијек биле синоним женске кошарке на овим просторима, без обзира што ситуација у протеклих неколико година није онаква на какву су навикле. С тога је једна од најискуснијих чланова актуелне генерације Андреа Вуковић послала најснажнију поруку са дружења.

- Много смо чули о блиставој историји, медаљама са европских и свјетских првенстава, Олимпијских игара, легендама клуба, али испред играчица апелујем на све који могу да помогну да клуб поново буде онај стари - рекла је Вуковићева.

Плакетама и признањима клуб је захвалио спонзорима и медијским кућама, међу којима је и "Глас Српске", али и градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу.

- "Малене" су заштити знак спорта Бањалуке. Град финансира спортске догађаје и клубове и знамо да то није довољно. У фокусу нам је инфраструктура и желимо да у наредном периоду направимо још двије спортске дворане. У једну руку, забрињавајуће је да прилично брзо расте број клубова и тиме се у многоме утиче на финансирање истих, јер је све мање новца. Финансираћемо оно што је врхунско и што доноси резултат - рекао је Радојичић.

Човичковић

Генерални менаџер клуба Бране Човичковић кратко је подсјетио шта је Млади Крајишник све освојио.

- Признање је дошло од предсједника РС за најуспјешнији и најтрофејнији спортски колектив у РС. У протеклих 25 година освојили смо 36 трофеја у сениорској конкуренцији. У нашем клубу поникле су многе освајачице медаља са великих такмичења, а посљедње у низу су тим менаџер репрезентације Србије Јадранка Тркуља и кошаркашица најбоље репрезентације у Европи и треће са Олимпијских игара у Рију Саша Чађо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана