Малена пред вратима WNBA

Милан Зубовић
Малена пред вратима WNBA

Бањалука - Мој животни сан је да једног дана заиграм у WNBA лиги, а први корак ка томе је играње колеџ кошарке што ме очекује од идуће јесени, изјавила је доскорашња чланица Младог Крајишника из Бањалуке Сара Борић.

За десетак дана Сара ће кренути на пут "преко баре" гдје ће осим играња кошарке студирати психологију.

- Много сам узбуђена због одласка у САД јер се понуда за играње на америчком колеџу не добија сваког дана. Стипендију да студирам у САД добила сам као спортиста док ћу уједно студирати психологију. Тамо су бољи услови за учење и тренирање, пошто је све усклађено, па очекујем да напредујем у игри и завршим школу на вријеме. За сада солидно владам енглеским језиком и вјерујем да нећу имати проблема са привикавањем на нову културу - казала је Сара која је рођена 1996. године и игра на позицији центра.

Добре партије младе Которварошанке нису остале незапажене.

- Прошле године на Европском првенству у Мађарској примијетили су ме скаути и понудили ми да играм кошарку и студирам у САД што се мени свидјело и прихватила сам ту идеју. Представници три колеџа дошли су да ме гледају на тренинзима и на крају сам одабрала Државни универзитет Сјеверне Каролине (Нортх Царолина Стате Университџ) - изјавила је Борићева и додала да то није колеџ на којем је својевремено играо легендарни Мајкл Џордан (играо на Нортх Царолина Университџ).

Каријеру је започела у Младости из родног мјеста, гдје је провела шест мјесеци. Након тога прешла је у Борац и три године носила дрес бањалучког клуба. Затим је заиграла за Млади Крајишник гдје је такође провела три године. Ипак, пут до најјаче кошаркаше лиге на свијету неће бити нимало лак, а да би се до ње стигло потребно је да се прође на драфту.

- Након завршеног колеџа могу да се пријавим за WNBA драфт који је сличан оном у NBA лиги. Вољела бих да заиграм са најбољим кошаркашицама свијета, али сад сам посвећена учењу и напредовању у игри. Ипак, у снове треба вјеровати - рекла је Борићева.

Сестра

Сарина млађа сестра Симона игра за Млади Крајишник.

- Она је двије године млађа од мене и сљедеће сезоне играће у Младом Крајишнику. Мислим да су и њене амбиције сличне мојима и вољела бих да нас двије једног дана заједно заиграмо у Америци - изјавила је Сара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана