Малдини довео Крунића у Милан

Д. Репија, Р. Ђевић
Малдини довео Крунића у Милан

Фоча - Везни фудбалер из Фоче Раде Крунић идуће четири године провешће у једном од два највећа италијанска клуба Милану, потврдио је његов отац Милан за “Глас Српске”.

Помало ниоткуд и без помпезних најава сви најрелевантнији медији “на чизми” прексиноћ су објавили ову вијест, а јуче смо и дефинитивно сазнали да је истинита. Милан је пристао да плати осам милиона евра Емполију, а да прелазак баш није гром из ведра неба појаснио нам је поносни отац.

- Одавно је успостављен контакт, Раду је лично звао легендарни Паоло Малдини, а био је ту и Звонимир Бобан. Још када је постало јасно да ће нови тренер “росонера” постати Марко Ђанпаоло, који га је једно вријеме тренирао у Емполију и добро је упознат са његовим квалитетима, посао је био завршен - рекао је Милан Крунић.

Његов син постепено је крчио пут из родне Миљевине крај Фоче. Каријеру је почео у матичној Сутјесци, а онда су га на турниру “Фудбал френдс” у родном граду примијетили клубови из окружења. Био је на тренинзима у Загребу, Колубари, а затим у Доњем Срему. Прешао је у Верону за коју није одиграо ниједан меч, поново се вратио у Пећинце, па у Борац из Чачка одакле је 2015. прешао у Емполи.

- Ништа није дошло преко ноћи. Било је много препрека и људи о којима у тренуцима среће не бих да трошим ријечи, али Раде је успио. То је сада најважније. Увијек ми је било битно само да је он срећан и здрав. Све остало ће доћи и дошло је хвала Богу - препричава Милан.

Љекарски прегледи, потписивање уговора и званично представљање заказани су за уторак на култном “Сан Сиру”.

- Нисам маштао о клубовима попут Јувентуса и Милана, надао сам се да би могао прећи у неки попут Торина, Фјорентине, а испало је много боље. Вјерујте да га нисам ни питао какви су услови, рекао ми је да то није ни превише важно, јер Милан ваљда зове једном у животу. Ја се зовем Милан, син ми игра у Милану, па и са те стране није могло боље - нашалио се на крају Крунићев отац.

Раде има 25 година, а већ је успио да скупи 80 утакмица у Серији А, те 36 у Серији Б. У првом разреду италијанског фудбала постигао је осам голова и уписао осам асистенција. У Суперлиги Србије одиграо је 64 утакмице, а десет пута је носио дрес репрезентације БиХ и постигао један гол, у актуелним квалификацијама за ЕП против Јерменије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана