Majstorica ili oproštaj Igokee od titule

Milan Zubović
Majstorica ili oproštaj Igokee od titule

Laktaši - Košarkaši Igokee nemaju pravo na grešku u večerašnjem susretu finala plej-ofa Lige BiH (20.30 časova) protiv Zrinjskog pošto bi u slučaju poraza izgubili šampionsku titulu.

Aleksandrovčani gube sa 1:2 u seriji koja se igra na tri pobjede, tako da imaju imperativ pobjede pred svojim navijačima. Bek aktuelnog šampiona BiH Đorđe Milošević vjeruje u trijumf svog tima, kao i u to da mogu odbraniti titulu.

- Nalazimo se u teškoj situaciji jer popravnog više nema. Ipak, još ništa nije izgubljeno i verujem u pobedu, kao i u to da možemo napraviti brejk u Mostaru za novi trofej - rekao je Milošević.

Tokom pet proteklih godina Igokea nikada nije bila u situaciji da se mora “čupati” na domaćem terenu.

- Prošle godine smo sa Bosna Rojalom igrali tešku finalnu seriju, ali smo imali prednost domaćeg terena koji se pokazao kao presudan. Sada je mnogo teže i videćemo kakvog je karaktera ekipa. Pritiska nema i idemo po pobedu - kazao je Milošević.

Recept za pobjedu vidi u igri svog tima iz drugog meča finalne serije kada su lako izašli na kraj sa Mostarcima u Laktašima, kao i u drugom poluvremenu trećeg meča.

- Drugu utakmicu smo odlično odigrali i tada smo baš bili na visini zadatka kao i u drugom poluvremenu trećeg meča. Na poslednjoj utakmici smo bili veoma loši u prvom poluvremenu, kada smo im dozvolili da se razigraju i ubace dosta lakih poena, što kasnije nismo mogli da stignemo, pa tako jednostavno ne smemo igrati. Odbranu moramo igrati od prvog, a ne od 21. minuta - istakao je Milošević.

Eventualna majstorica na rasporedu je u nedjelju u Mostaru.

Ilić i Radovanović

Košarkaš Igokee Dalibor Ilić pozvan je u juniorsku reprezentaciju Srbije za EP, koje će biti održano u Letoniji od 28. jula do 5. avgusta. Pripreme počinju 18. juna, a, osim njega, na spisku selektora Aleksandra Bućana je i član Slavije iz Istočnog Sarajeva Filip Njegovanović, dok su tu još Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Mateja Jovanović (Mega), Marko Pecarski, Bogdan Rutešić (Partizan), Zoran Paunović, Arijan Lakić, Miloš Ćojbašić (Crvena zvezda), Alen Smailagić (Beko), Lazar Grbović, Nemanja Kostić (Dinamik), Dalibor Ilić (Igokea), Uroš Trifunović (Karšijaka), Mihailo Stojanov (SAD), Filip Petrušev (SAD) i Balša Koprivica (SAD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana