Majdov spreman za pakao u Bakuu

Dušan Repija
Majdov spreman za pakao u Bakuu

Baku - Stara izreka kaže da je lakše stići do vrha nego ostati na njemu. Upravo sa njom se susreće aktuelni šampion svijeta džudista Nemanja Majdov, koji broji posljednje sate do novog pohoda na svjetski tron, puta punog zamki i jakih rivala.

Svi se vrlo rado sjećamo prvog dana septembra prošle godine kada je momak iz Istočnog Sarajeva pokorio planetu i učinio nas ponosnim. Tačno 388 dana kasnije, u ponedjeljak, očekuje ga izazov za koji kaže da je maksimalno spreman. Kao i uvijek pun samopouzdanja, energije, sa formom na vrhuncu i što je najvažnije, potpuno zdrav u petak je krenuo put Bakua. U žrijebu kategorije do 90 kilograma pored njega našla su se još 74 kolosa iz svih krajeva svijeta, sa istom željom kakvu ima i reprezentativac Srbije. Kroz dosadašnji život i karijeru naučio je da ništa ne dolazi samo od sebe pa je poučen tim iskustvom, ovaj put još jače radio u pripremnom periodu.

- Znam da će biti pakleno, kao i prošle godine. Moja linija žrijeba je vrlo jaka, ali već sam prošao taj put i znam šta treba da uradim da ga uspješno pređem. Litre i litre znoja prolio sam posljednjih osam sedmica, maksimalno sam spreman. Uradio sam sve što je do mene, već pravim viziju i sanjam, ali glavnu riječ uvijek ima dragi Bog - rekao je Majdov.

On je slobodan u prvom kolu, ali potom slijede sve teže od težih prepreka. U drugom kolu čekaće ga Kanađanin Zakari Bart ili Francuz Aurelien Diez, a već u trećoj rundi je teška prepreka i stari poznanik Kubanac Esli Gonzales.

- Kanađanin i Francuz su nezgodni na svoj način. Osim Kubanca, u mojoj liniji žrijeba su jedan Rus i Gruzijac. Bukvalno, da bih stigao do finala moram da pobijedim sve najbolje, što je na neki način i normalno. Idemo iz meča u meč, ali maksimalno od starta, jer se na ovakvom nivou svaka greška plaća duplo - zaključio je Majdov.

Tri srebra ove godine

Majdov je bio uspješan i ove godine, jer je na tri gran pri turnira osvojio dva srebra i peto mjesto, dok se na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu okitio srebrom. Ipak, sve su to bile usputne stanice do Azerbejdžana, jer je odbrana svjetske krune prioritet u ovoj godini. Krajnji cilj ovog ciklusa svakako ostaju Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana