Мајдов спреман за пакао у Бакуу

Душан Репија
Мајдов спреман за пакао у Бакуу

Баку - Стара изрека каже да је лакше стићи до врха него остати на њему. Управо са њом се сусреће актуелни шампион свијета џудиста Немања Мајдов, који броји посљедње сате до новог похода на свјетски трон, пута пуног замки и јаких ривала.

Сви се врло радо сјећамо првог дана септембра прошле године када је момак из Источног Сарајева покорио планету и учинио нас поносним. Тачно 388 дана касније, у понедјељак, очекује га изазов за који каже да је максимално спреман. Као и увијек пун самопоуздања, енергије, са формом на врхунцу и што је најважније, потпуно здрав у петак је кренуо пут Бакуа. У жријебу категорије до 90 килограма поред њега нашла су се још 74 колоса из свих крајева свијета, са истом жељом какву има и репрезентативац Србије. Кроз досадашњи живот и каријеру научио је да ништа не долази само од себе па је поучен тим искуством, овај пут још јаче радио у припремном периоду.

- Знам да ће бити паклено, као и прошле године. Моја линија жријеба је врло јака, али већ сам прошао тај пут и знам шта треба да урадим да га успјешно пређем. Литре и литре зноја пролио сам посљедњих осам седмица, максимално сам спреман. Урадио сам све што је до мене, већ правим визију и сањам, али главну ријеч увијек има драги Бог - рекао је Мајдов.

Он је слободан у првом колу, али потом слиједе све теже од тежих препрека. У другом колу чекаће га Канађанин Закари Барт или Француз Аурелиен Диез, а већ у трећој рунди је тешка препрека и стари познаник Кубанац Если Гонзалес.

- Канађанин и Француз су незгодни на свој начин. Осим Кубанца, у мојој линији жријеба су један Рус и Грузијац. Буквално, да бих стигао до финала морам да побиједим све најбоље, што је на неки начин и нормално. Идемо из меча у меч, али максимално од старта, јер се на оваквом нивоу свака грешка плаћа дупло - закључио је Мајдов.

Три сребра ове године

Мајдов је био успјешан и ове године, јер је на три гран при турнира освојио два сребра и пето мјесто, док се на Европском првенству у Тел Авиву окитио сребром. Ипак, све су то биле успутне станице до Азербејџана, јер је одбрана свјетске круне приоритет у овој години. Крајњи циљ овог циклуса свакако остају Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана