Majdov osvojio srebro za Srbiju

Goran Andrić
Majdov osvojio srebro za Srbiju

Nanđing - Mladi olimpijac Srbije, džudista iz Istočnog Sarajeva, Nemanja Majdov osvojio je srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama za mlade u Kini. Ovo je prva medalja za Srbiju na Olimpijadi u Nanđingu.

Odlukom džudo komisije formirane su ekipe, tako da su Nemanjinu ekipu činili Anastasija Turkeva (Rusija), Lajana Kolman (Brazil), Ivana Šunjević (Crna Gora), Džu-Jdžun Vang (Kineski Tajpeh), Dmitri Minkou (Belorusija), Seungvan Rdžu (Južna Koreja).

Kada je bilo najpotrebnije Majdov je još jednom pokazao veliki kvalitet, talenat i želju za uspjehom, jer su njegovim pobjedama stigli do finala. U prvoj borbi iponom je savladao prošlogodišnjeg prvaka svijeta Kanađanina Luisa Krebera-Ganonga, a potom je u polufinalnoj borbi bio bolji od Argentinca Gustava Brazilea i obezbijedio plasman u finale. Ova pobjeda dobija još veći značaj, jer se Nemanja bori u konkurenciji do 81 kilogram, a predstavnik Argentine do 100 kilograma.

Nažalost, njegov tim je poražen u finalnoj borbi, ali najveće zasluge za osvojeno srebro pripadaju Majdovu.

- Osjećaj je fenomenalan, ne mogu da opišem kako se osjećam. Imao sam odličan tim. Prije dva dana bio sam peti u pojedinačnoj konkurenciji. Medalja mi je izmakla za sekundu, ali zato sam sada imao tu sportsku sreću i hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Hvala svima koji su bili uz mene, posebno mojoj porodici, drugarima i trenerima iz kluba i reprezentacije. Mi smo jedan tim i pobjeđujemo zajedno - poručio je Majdov.

Pohvale

Mladi osamnaestogodišnji džudista iz Istočnog Sarajeva svake godine novim uspjesima pomjera granice. Iz Olimpijskog tima Srbije samo riječi hvale za njega.

- Nemanja je neverovatan. Toliko je motivisan i sa tolikom željom ulazi u sve borbe. On je ovo zaslužio i moram reći da sam zadovoljan. Nismo imali sreće da osvojimo medalju u pojedinačnoj konkurenciji, ali zato smo uspeli sada. Nemanja je ovo zaslužio, a pogotovo imponuje što je on vodio glavnu reč i obezbedio finalnu borbu. Izuzetno sam ponosan na njega - rekao je trener džudista Srbije Nedeljko Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana