Mahkovic pojačao krila Igokee

Milan Zubović
Mahkovic pojačao krila Igokee

Laktaši - Slovenački reprezentativac Blaž Mahkovic novi je član Igokee.

Doskorašnji član Olimpije igra na poziciji krila i sa Aleksandrovčanima je potpisao ugovor na godinu, dok bi se novim saigračima trebalo da pridruži danas ili sutra. Rođen je 1990. godine, a protekle dvije sezone proveo je u klubu iz Ljubljane dok je od 2012. do 2014. branio boje Heliosa, prije toga bio je član Škofje Loke (2009-12) i Triglava (2006-09). Njegovim dolaskom trener Dragan Bajić djelimično je riješio problem na poziciji krila gdje do sada nije imao igrača.

- Bilo je poznato da nam nedostaje igrač na poziciji krila jer od vanjskih igrača imam samo Radivojevića i Miloševića, a dolaskom Mahkovica vjerujem da ćemo mnogo dobiti - rekao je Bajić.

Osim na Mahkovica, Bajić još može da računa na 11 košarkaša i to plejmejkere Miroslava Pašajlića, Džejmsa Robinsona, Darka Talića, bekove Vuka Radivojevića, Brendona Fortenberija, Đorđa Miloševića, krilne centre Strahinju Mićovića, Danila Šibalića, Bojana Lulića te centre Draška Albijanića i Roberta Rikića. Oporavljeni Nikola Pešković radi po posebnom programu i on bi tek u novembru mogao da zaigra dok Lulić trenera sa ekipom i njegov status u vezi sa ostankom u ekipi biće poznat naknadno.

- Formirali smo tim i imam deset igrača na koje mogu ozbiljno računati dok nam juniori pomažu na treninzima. Za sada je to to mada bih volio da angažujemo igrača koji može da igra na pozicijama krila ili krilnog centra jer nemamo petog visokog igrača - dodao je Bajić.

On je najavio da bi se mladi Dalibor Ilić trebao priključiti timu nakon što odmori od obaveza koje je imao u kadetskoj reprezentaciji Srbije.

Već je ugovoreno nekoliko kontrlonih utakmica i prvi ispit aktuelni šampion BiH imaće protiv Kaknja 31. avgusta u Kozarskoj Dubici dok će 3. septembra odmjeriti snage sa Džolijem iz Šibenika. Planiran je odlazak u Beograd 9. i 10. septembra, ali još nisu poznati protivnici. Na turniru u Čačaku nastupiće 17. i 18. septembra gdje će osim domaćeg Borca još nastupiti Mega Leks i FMP, a susret sa ekipom iz Železnika 21. septembra u Laktašima biće generalna provjera pred novu sezonu.

Liga šmapiona

Prvi zvaničan ispit Aleksandrovčani će imati 27. septembra kada će ugostiti Mornar u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dok je revanš dva dana kasnije u Baru. Ukoliko prođu predstavnika Crne Gore plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona gdje će igrati protiv Strazbura, Avelina, Bešiktaša, Cibone, Mega Leksa, Tenerifa, Ostendea te pobjednika dvomeča Porto - Juventus. Početak ABA lige planiran je za 1. oktobar, a prvi rival Igokee je Cibona u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana