Махковиц појачао крила Игокее

Милан Зубовић
Махковиц појачао крила Игокее

Лакташи - Словеначки репрезентативац Блаж Махковиц нови је члан Игокее.

Доскорашњи члан Олимпије игра на позицији крила и са Александровчанима је потписао уговор на годину, док би се новим саиграчима требало да придружи данас или сутра. Рођен је 1990. године, а протекле двије сезоне провео је у клубу из Љубљане док је од 2012. до 2014. бранио боје Хелиоса, прије тога био је члан Шкофје Локе (2009-12) и Триглава (2006-09). Његовим доласком тренер Драган Бајић дјелимично је ријешио проблем на позицији крила гдје до сада није имао играча.

- Било је познато да нам недостаје играч на позицији крила јер од вањских играча имам само Радивојевића и Милошевића, а доласком Махковица вјерујем да ћемо много добити - рекао је Бајић.

Осим на Махковица, Бајић још може да рачуна на 11 кошаркаша и то плејмејкере Мирослава Пашајлића, Џејмса Робинсона, Дарка Талића, бекове Вука Радивојевића, Брендона Фортенберија, Ђорђа Милошевића, крилне центре Страхињу Мићовића, Данила Шибалића, Бојана Лулића те центре Драшка Албијанића и Роберта Рикића. Опорављени Никола Пешковић ради по посебном програму и он би тек у новембру могао да заигра док Лулић тренера са екипом и његов статус у вези са останком у екипи биће познат накнадно.

- Формирали смо тим и имам десет играча на које могу озбиљно рачунати док нам јуниори помажу на тренинзима. За сада је то то мада бих волио да ангажујемо играча који може да игра на позицијама крила или крилног центра јер немамо петог високог играча - додао је Бајић.

Он је најавио да би се млади Далибор Илић требао прикључити тиму након што одмори од обавеза које је имао у кадетској репрезентацији Србије.

Већ је уговорено неколико контрлоних утакмица и први испит актуелни шампион БиХ имаће против Какња 31. августа у Козарској Дубици док ће 3. септембра одмјерити снаге са Џолијем из Шибеника. Планиран је одлазак у Београд 9. и 10. септембра, али још нису познати противници. На турниру у Чачаку наступиће 17. и 18. септембра гдје ће осим домаћег Борца још наступити Мега Лекс и ФМП, а сусрет са екипом из Железника 21. септембра у Лакташима биће генерална провјера пред нову сезону.

Лига шмапиона

Први званичан испит Александровчани ће имати 27. септембра када ће угостити Морнар у првом колу квалификација за Лигу шампиона док је реванш два дана касније у Бару. Уколико прођу представника Црне Горе пласираће се у групну фазу Лиге шампиона гдје ће играти против Стразбура, Авелина, Бешикташа, Цибоне, Мега Лекса, Тенерифа, Остендеа те побједника двомеча Порто - Јувентус. Почетак АБА лиге планиран је за 1. октобар, а први ривал Игокее је Цибона у Лакташима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана